Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020

Αποτελέσματα εισαγωγής και διαδικασία εγγραφών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα ονόματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από το διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ., https://results.it.minedu.gov.gr).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα αποτελέσματα, εφόσον πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο). Επισημαίνεται ότι ο «κωδικός αριθμός υποψηφίου» είναι αυτός που αναγράφεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2020 υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.

Οι εγγραφές των εισαγομένων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν από 15-10-2020 μέχρι και 22-10-2020. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική και όποιος δεν εγγραφεί μέσα σε αυτή χάνει οριστικά το δικαίωμα εγγραφής στη σχολή επιτυχίας.

Το σχετικό δελτίο τύπου 

 

Πρόγραμμα "Σχολείο & Βουνό" σε συνδιοργάνωση με τον Ε.Ο.Σ. Χανίων


Ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Χανίων, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων διοργανώνουν πρόγραμμα «Σχολείο & Βουνό»  για μαθητές Γυμνασίων του Νομού Χανίων. Η δράση έχει ως στόχο την εκμάθηση των βασικών αρχών της ασφαλούς πεζοπορίας. Οι μαθητές θα μάθουν πώς μπορούν να περπατήσουν ένα μονοπάτι, για παράδειγμα Ε4, σε οργάνωση διαδρομής, κανόνες ασφαλείας και γνώσεις εξοπλισμού, καταφυγίων, βουνών του τόπου μας κ.α.

 Θα εκτελεστεί σειρά θεωρητικής εκπαίδευσης από εκπαιδευτές του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων και θα ακολουθήσει μετά το πέρας των μαθημάτων πεζοπορική εξόρμηση με στόχο την εμπέδωση και πρακτική σε πραγματικό περιβάλλον. Με την ολοκλήρωση της δράσης θα απονεμηθούν στα παιδιά διπλώματα παρακολούθησης και αναμνηστικά δώρα.

 

Τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων. Θα πραγματοποιηθούν 6 μαθήματα, ημέρα Σάββατο και ώρα 16:30-17:30 . Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στην πρακτική άσκηση – εκδρομή, είναι η παρακολούθηση όλων των θεωρητικών μαθημάτων.

 

Στα μαθήματα θεωρητικής κατάρτισης θα μάθουμε ενδιαφέροντα αντικείμενα που θα μας επιτρέπουν στο μέλλον να σχεδιάζουμε και να εκτελούμε με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια μια πεζοπορική διαδρομή με την οικογένεια ή τους φίλους μας. Έτσι θα μπορούμε να απολαμβάνουμε ουσιαστικότερα την πανέμορφή φύση που μας περιβάλλει.


Οι διδακτικές ενότητες θα κινηθούν στα εξής αντικείμενα:

  •  Η μαγεία των Βουνών… Οδηγίες για ασφαλές περπάτημα στα Βουνά. Χρήση ανάλογου εξοπλισμού.
  •  Λευκά όρη. Ορεινή Έρημος. Χρήση ανάλογου εξοπλισμού.
  • Μονοπάτι Ε4. Ένα ασφαλές πέρασμα στα βουνά. Χρήση ανάλογου εξοπλισμού.
  • Καταφύγια και Κούμοι στα Λευκά Όρη. Χρήση ανάλογου εξοπλισμού.
  • Περπατώντας στα Ψηλά Βουνά του Κόσμου. Χρήση ανάλογου εξοπλισμού.
  • Συμπεράσματα – Σύνοψη – Ανοιχτή Συζήτηση – Προφορικά Τεστ

 

 Σημείωση 1: Σε περίπτωση που μαθητές από σχολικές μονάδες της περιφέρειας επιθυμούν να συμμετέχουν εξ αποστάσεως στα θεωρητικά μαθήματα, υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης τους μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 7 Νοεμβρίου 2020 και θα ολοκληρωθούν στις 12 Δεκεμβρίου 2020. Η πρακτική άσκηση – εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί στο νέο έτος.

 

Στην δράση θα μπορέσουν να συμμετάσχουν δια ζώσης έως 50 παιδιά σε δύο τμήματα των 25 ατόμων. Αν πραγματοποιηθεί και 2ο τμήμα θα ακολουθεί σε ώρα το προηγούμενο, δηλαδή 17:30 – 18:30. Θα τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Στον σχεδιασμό είναι να επαναληφθεί και επόμενη φάση εκπαίδευσης την Άνοιξη.

Ο φάκελος Εγγράφων ΕΔΩ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΉΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ 134683/Ε1/6-10-2020- 7η ΠΔΕ - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ)

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΉΦΘΗΚΑΝ (ΜΕ ΤΗΝ 134683/Ε1/6-10-2020-  7η ΠΔΕ  - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ)


ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ email: didechan_edu@sch.gr 

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΈΝΟ ΠΊΝΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ Ε4 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-10-2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00

Διαδικτυακά σεμινάρια εκπαιδευτικών ΠΕ06

 

Τα διαδικτυακά σεμινάρια μας για το σχολικό έτος θα έχουν τον υπέρτιτλο « Sharing is caringπου είναι δηλωτικός της πρόθεσης μας να προστατέψουμε την ψυχοσωματική μας υγεία και την ικανότητα μας για κριτική σκέψη για την παροχή ολιστικής παιδείας στις/ους μαθήτριες/ες μας.

 Ξεκινάμε, λοιπόν, την συζήτηση για να διερευνήσουμε τις βέλτιστες διδακτικές μεθόδους και δραστηριότητες που, μέσα σε αυτό το πολύ ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον που καλούμαστε να εργαστούμε και να επιβιώσουμε, θα μας βοηθήσουν να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία αλλά να μην χάσουμε τους στόχους μας, όπως αυτοί διατυπώνονται και στον Οδηγό Σπουδών ΞΓ.  

 Ήδη είχαμε συζητήσει με την λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς ότι παίρνετε την σκυτάλη της επιμόρφωσης εσείς αυτό το σχολικό έτος για να μοιραστείτε γνώσεις και εμπειρίες με όλες/ους εμάς.

 Έχουμε την τιμή και την χαρά να μας κάνει το «ποδαρικό» η συνάδελφος ΠΕ06 Μαρία Κακανδρή. Εκτός από το θεωρητικό πλαίσιο και την βιβλιογραφία, η συνάδελφος θα δώσει δραστηριότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν στην πράξη.

 Με θέμα “ Blended Learning”, το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, ώρα 9-11πμ στο τηλε-δωμάτιο https://minedu-secondary.webex.com/meet/epoulla

 Οι διαδικτυακές επιμορφωτικές μας συναντήσεις θα συνεχιστούν και θα γίνονται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Η ενημέρωση σας θα γίνεται με υπηρεσιακά έγγραφα στα σχολεία σας, στα προσωπικά σας mail και στα προσωπικά και συλλογικά μας Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.  

 Όσες/οι συνάδελφοι θέλουν να μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους παρακαλώ να συμπληρώσουν την φόρμα που επισυνάπτεται και να την στείλουν στο mail μου που αναγράφεται στο παρόν έγγραφο.

 Με την προσδοκία μιας ακόμη πολύ γόνιμης συνεργασίας

 

Ελένη Πουλλά 

  ΣΕΕ ΠΕ06

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ  ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΕ06 -ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2020-2021

 

ΟΝΟΜΑ

 

ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ/  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

 

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩ

 

EMAIL

 

ΚΙΝΗΤΟ

 

ΣΧΟΛΙΑ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΡΗΣΕΙΣ