Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Από το Υπουργείο Παιδείας  και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2019 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από Τετάρτη 18 έως και Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας  τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από την Τετάρτη 18  Σεπτεμβρίου.
Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους, καθώς και συνοπτικές οδηγίες σε κάθε βήμα.
https://www.minedu.gov.gr/news/42913-18-09-19-ilektroniki-eggrafi-epityxonton-stin-tritovathmia-ekpaidefsi

Έγκριση διοργάνωσης ΣΤ΄ Αγώνων Λόγου

Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. εισ. Υ.ΠΑΙ.Θ. 138317/Δ2/09-09-2019 έγγραφο

Απαντώντας στο με αρ. πρωτ. 15816/04-09-2019 έγγραφό σας που αφορά στη διοργάνωση των ΣΤ΄ Αγώνων Λόγου - Greek Forensics 2020 (Διττοί Λόγοι – Προτρεπτικός Λόγος  – Αυθόρμητος Λόγος – Εκφραστική Ανάγνωση) από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια, σας γνωρίζουμε ότι εγκρίνουμε τη διεξαγωγή τους.
Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 8 Μαρτίου 2020 στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια και απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων των Διευθύνσεων Δ/θμιας Εκπ/σης της χώρας. Η συμμετοχή σε αυτούς είναι προαιρετική.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.anatolia.edu.gr .
Η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.


Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ

Πρόσκληση συμμετοχής σχολείων στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Αρχανών

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών – Ρούβα – Γουβών, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και
μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προγραμματίζει την υλοποίηση ημερήσιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της
Περιφέρειας Κρήτης, για την περίοδο από 21/10/2019 έως 20/12/2019.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο ΚΠΕ Αρχανών είναι:
1. Εναλλακτικός Τουρισμός; Φυσικά!!! Εθνικό Δίκτυο Π.Ε "Τουρισμός και Περιβάλλον" (Για μαθητές Δ΄,Ε΄,Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου)
2. Ταξιδεύοντας με τους Μινωίτες: ας δούμε… ας ακούσουμε… ας γευτούμε (Για μαθητές Νηπιαγωγείου, όλων των τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου)
3. Μα δεν υπάρχουν καθόλου σκουπίδια; Ανακυκλώνω και επιβιώνω (Για μαθητές Νηπιαγωγείου, όλων των τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, ειδικών σχολείων και ΕΕΕΕΚ)
4. Η βιοποικιλότητα στην περιοχή μας! (Για μαθητές Νηπιαγωγείου, όλων των τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Ειδικών σχολείων και ΕΕΕΕΚ)
5. Ένα τσαμπί σταφύλι διηγείται την ιστορία των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου)
6. Έφταξε ο καιρός καλέ που πέφτουν οι ελιές και τα λιόφυτα θα πιάσουν πάλι οι κοπελιές (Για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και του Λυκείου)
7. Σεισμός: «Το χάσμα π’ άνοιξ΄ ο σεισμός ευθύς εγιόμισε άνθη…» (Για μαθητές Δ΄,Ε΄, Στ΄ Δημοτικού, όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου).
8. Εξοικονομώ ενέργεια. Ο πλανήτης φτάνει για όλους! (Για μαθητές Δ΄, Ε΄, Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου)
9. Ηράκλειο: Η πόλη με τα κρυμμένα μυστικά. Για μαθητές Ε΄, Στ΄ Δημοτικού, όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου).
10. Ίχνη στο νερό. Για μαθητές Δ΄,Ε΄, Στ΄ Δημοτικού, όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου)
11. Απ’ το περβόλι έρχομαι και στην τροφή μας...έλα! (Για μαθητές Νηπιαγωγείου, όλων των τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ειδικών σχολείων και ΕΕΕΕΚ)
Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:
 Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προτείνεται να αξιοποιηθούν:
Στην υλοποίηση των προγραμμάτων Σχολικών δραστηριοτήτων, στα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων) όπως επίσης και στην ευέλικτη ζώνη των τάξεων Α’, Β’, Γ’, και Δ’ του Δημοτικού σχολείου. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους προτεινόμενους τρόπους αξιοποίησης τους στο δημοτικό σχολείο στον σύνδεσμο:
http://www.kpearchanon.gr/images/docs2018/protaseis_dimotiko_sxoleio.pdf
Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προτείνεται να αξιοποιηθούν:
Στην υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, στα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος των Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΛ, Ειδικών σχολείων και ΕΕΕΕΚ, στις Δημιουργικές εργασίες και στις Ερευνητικές εργασίες του Λυκείου και στη ζώνη δημιουργικών δραστηριοτήτων των ΕΠΑΛ. Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί στους Υπεύθυνους Σχολικών δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της Περιφέρειας Κρήτης μέχρι την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.
Στις Διευθύνσεις όπου δεν υπάρχει Υπεύθυνος/η Σχολικών δραστηριοτήτων τα σχολεία μπορούν να καταθέτουν την αίτησή τους απευθείας στο ΚΠΕ Αρχανών συμπληρώνοντας τη φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://forms.gle/reNV5m4qC3UPjhFi9
Παρακαλούνται οι Υπεύθυνοι/ες Σχολικών δραστηριοτήτων να στείλουν τις αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στο ΚΠΕ Αρχανών.
Προτεραιότητα έχουν οι σχολικές ομάδες που επιθυμούν να υλοποιήσουν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την τρέχουσα σχολική χρονιά και όσες δεν επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Αρχανών την προηγούμενη σχολική χρονιά (2018-2019). Μέγιστος αριθμός μαθητών μέχρι 35.
Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τη διαδικασία της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο ΚΠΕ Αρχανών θα βρείτε στο σύνδεσμο:
http://www.kpearchanon.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=143&Itemid=190 .

Η Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Αρχανών-Ρούβα-Γουβών
Σφακιανάκη Μαρία
Γεωπόνος, Msc Βιολογίας

Στελέχωση Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων