Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Εξ αποστάσεως επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Ρύπανση από πλαστικά». Τετάρτη 20/01/2021 18.30 - 21.00

Τα ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου, Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, Βάμου, Βιστωνίδας, Δραπετσώνας, Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, Ελευσίνας, Καλαμάτας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Λιθακιάς Ζακύνθου, Μακρινίτσας, Μαρώνειας, Μεσολογγίου, Μουζακίου, Παρανεστίου, Πεταλούδων Ρόδου, Σικυωνίων, Φιλιππιάδας και οι Υπευθύνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Γ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Δωδεκανήσου, Πέλλας και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Αργολίδας, Αχαΐας, Δ΄ Αθήνας, Δράμας, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Έβρου, Μαγνησίας, Χανίων και Χίου, διοργανώνουν σύγχρονη από απόσταση (webinar) επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Ρύπανση από πλαστικά» την Τετάρτη 20/01/2021 και ώρες 18.30 - 21.00. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν οι νέες γνώσεις για την ρύπανση από τα πλαστικά, για την ανακύκλωση των πλαστικών και τέλος η ανάγκη αντικατάστασης των πλαστικών μιας χρήσης.

 Η πλατφόρμα υλοποίησης είναι το Webex. Στην επιμόρφωση μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής Εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων όλης της χώρας, Εκπαιδευτικοί ΚΠΕ και Υπεύθυνοι ΠΕ/ΣΔ, μέχρι την Κυριακή 17/1/2021 στον σύνδεσμο:  https://tinyurl.com/y5rng7bb. Ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή στην εκδήλωση θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλωθεί. Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για οποιαδήποτε βοήθεια και πληροφορία να επικοινωνείτε στα τηλ. 28210 47160 ή 6976000475 με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Μαρματάκη Αρετή.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΡΑΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 142η 7-01-2021

Ημερίδα: «ΕΜΒΟΛΙΑ: Ακούμε & Ρωτάμε τους Ειδικούς»

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΚΕΣ), με πρωτοβουλία της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικών Επιστημών Αγγελικής Γαριού, διοργανώνει Διαδικτυακή
Επιμορφωτική Ημερίδα την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6.00-9.00 μ.μ με θέμα: «ΕΜΒΟΛΙΑ: Ακούμε & Ρωτάμε τους Ειδικούς». Η Ημερίδα απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς με σκοπό την εμβάθυνση και αποσαφήνιση θεμάτων σχετικά με τους εμβολιασμούς. Πληροφορίες σχετικά με την Ημερίδα στον Ιστότοπο: https://blogs.sch.gr/pekesde/archives/2164

Συνεχίζονται οι αιτήσεις αποφοίτων των τμημάτων μαθητείας αλλά και των εκπαιδευτικών για συμμετοχή στο Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης (ΠΠΠ) Αποφοίτων των Φάσεων A΄, Β΄, Γ’ και Δ΄ του “Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας” των ΕΠΑ.Λ., καθώς και των Πιλοτικών Τάξεων μαθητείας στην Π.Δ.Ε. Κρήτης περιόδου 2021

Οι απόφοιτοι των Φάσεων A΄, Β΄, Γ’ και Δ΄ του “Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας” των ΕΠΑ.Λ., καθώς και των Πιλοτικών Τάξεων μαθητείας που έχουν λάβει βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος, μπορούν να εισέρχονται στο https://e-mathiteia.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής καθώς και τα δικαιολογητικά τους, ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 15-01-2021 (ώρα 23:59).

Στην ίδια ηλεκτρονική σελίδα μπορούν να εισέρχονται και οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να διδάξουν στο Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης περιόδου 2021, ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και για τους εκπαιδευτικούς ολοκληρώνεται την Παρασκευή 15-01-2021 (ώρα 23:59).

https://www.pdekritis.gr/2021/01/13/32573/