Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Συμπληρωματική Πρόσκληση για απόσπαση στο Εξωτερικό

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να αποσπαστούν από το σχολικό έτος 2018-2019 και από το ημερολογιακό έτος 2019 για το Νότιο Ημισφαίριο σε σχολικές μονάδες εξωτερικού, να υποβάλουν αίτηση απόσπασης, σύμφωνα με την αριθμ. 151820/Η2/13-9-2018 Συμπληρωματική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται: από 13-9-2018 μέχρι 17-9-2018 και ώρα 14.00.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη https://dipode-aitisi.sch.gr, ενώ τα δικαιολογητικά, τα οποία δηλώνονται, υποβάλλονται στο πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://mydocs.minedu.gov.gr/, σύμφωνα την Πρόσκληση.

Μήνυμα Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για τη νέα σχολική χρονιά


«Αγαπημένοι μας μαθητές και μαθήτριες, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, γονείς.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους σας, μια χρονιά ευοίωνη και δημιουργική.
Να γνωρίζετε αγαπημένοι μας μαθητές και μαθήτριες, ότι τόσο εμείς ως Διεύθυνση Εκπαίδευσης όσο και οι εκπαιδευτικοί μας και φυσικά οι γονείς σας, θα βρισκόμαστε στο πλάι σας στον καθημερινό σας αγώνα μέσα στις σχολικές τάξεις. Αρωγοί στην προσπάθειά σας με κοινό στόχο να σας προσφερθούν όλα τα αναγκαία εφόδια που χρειάζεστε για να αποκτήσετε το ένα και μοναδικό εφόδιο της γνώσης για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας και να συμβάλλετε στην ευημερία της κοινωνίας μας.
Να προσπαθήσουμε όλοι μας για την οικοδόμηση μιας παιδείας με υψηλούς στόχους. Ας έχουμε στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον κι ας κοπιάσουμε για την επίτευξη αυτών των στόχων. Ας προχωρήσουμε φέτος ένα βήμα παραπάνω, ένα σκαλί ψηλότερα, να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες, να πιστέψουμε στις δυνατότητες και στις ικανότητές μας κι ας αφήσουμε πίσω μας την κοινοτοπία.
Για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, δημοκρατικό, δημιουργικό, αναβαθμισμένο, με αναφορά στις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας, της πολυπολιτισμικότητας, της αποδοχής του διαφορετικού.
Ας τα κατακτήσουμε όλα μέσα από τη γνώση, την ομαλότητα και τη συμμετοχή για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας για ένα καλύτερο αύριο.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους».

Κατάταξη σε αξιολογικές κατηγορίες και καθορισμός δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ι

2. Την με αριθμ. 18/5-7-2018 πράξη του ΚΥΣΔΕ και την
αριθμ. 12/20-6-2018 πράξη του ΚΥΣΠΕ, με τις οποίες εκ-
φέρουν τη γνώμη τους για την κατάταξη των σχολικών
μονάδων σε κατηγορίες και την πρότασή τους για τον
καθορισμό των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων.
3. Με την υπό στοιχείο 2 πράξη του το ΚΥΣΔΕ πρότεινε
προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
να καθοριστούν ως δυσπρόσιτες οι σχολικές μονάδες που κατατάσσονται στις κατηγορίες Ι, ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ,
ενώ με την υπό στοιχείο 2 πράξη του το ΚΥΣΠΕ πρότεινε αντίστοιχα προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να καθοριστούν ως δυσπρόσιτες οι σχολικές μονάδες που κατατάσσονται στις κατηγορίες ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ.
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποφάσισε να αποδεχθεί εξ ολοκλήρου την πρόταση του ΚΥΣΔΕ και εν μέρει την πρόταση του ΚΥΣΠΕ.