Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

ΦΕΚ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Διδακτική Επίσκεψη

Πρόσκληση Καλαθάκη Μαρία

MAIX - πρόσκληση σε εκδήλωση, 6 Οκτωβρίου 2015: Χρήση της τοπικής χλωρίδας για έργα πρασίνου & αποκατάστασης

Το ΜΑΙΧ σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Χρήση της τοπικής χλωρίδας για έργα πρασίνου & αποκατάστασης», Χανιά, 6 Οκτωβρίου 2015.
Η Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (MAIX), συντονιστής του έργου ECOPLANTMED: “Οικολογική χρήση ιθαγενών φυτών για περιβαλλοντική αποκατάσταση και αειφορική ανάπτυξη στην περιοχή της Μεσογείου”, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με σκοπό να ενημερώσει για το έργο και τη σημασία της χρήσης φυτών της τοπικής χλωρίδας σε έργα πρασίνου (πάρκα, κήπους, κ.ά.) και στην περιβαλλοντική αποκατάσταση.

Θα γίνει μια αρχική παρουσίαση του «Εγχειρίδιου για τον πολλαπλασιασμό φυτικών ειδών της Μεσογειακής χλωρίδας» και του «Οδηγού καλών πρακτικών για την αποκατάσταση Μεσογειακών οικοτόπων», δύο εκδόσεις του έργου ECOPLANTMED που αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα και θα είναι χρήσιμα εργαλεία για τον τομέα φυτικής παραγωγής (δημόσια και ιδιωτικά φυτώρια), αρχιτέκτονες τοπίου, και φορείς που ασχολούνται με έργα πρασίνου και αποκατάστασης.

Η Διεύθυνση Δασών Χανίων, συνεργαζόμενος φορέας του ECOPLANTMED, θα παρουσιάσει τις δράσεις του Δασικού Φυτωρίου των Χανίων καθώς και την υφιστάμενη κατάσταση για το φυτικό υλικό που χρησιμοποιείται στα έργα αποκατάστασης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Αριστοτέλης» του Συνεδριακού Κέντρου του ΜΑΙΧ, 10:00-13:00, 6 Οκτωβρίου. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης και ενημερωτικό φυλλάδιο για το έργο. Για περισσότερες πληροφορίες για το ECOPLANTMED και την εκδήλωση, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.ecoplantmed.eu/el.

Θα χαρούμε να σας δούμε στην εκδήλωσή μας. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Αδαμαντία Κοκκινάκη

Αδαμαντία Κοκκινάκη
Υπεύθυνη επικοινωνίας του ECOPLANTMED
www.ecoplantmed.eu/

CIHEAM - Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων
Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών
Τηλ.: +30 28210 35000 εσωτ. 716
Διεύθυνση: Αλσύλλιο Αγροκηπίου, Μακεδονίας 1, Χανιά, Κρήτη

Καλαθάκη Μαρία Κοινοποίηση Εγγράφων