Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

Παρουσίαση για μαθητές/τριες με τίτλο: «Εργαστήριο Ψηφιακής Σχεδίασης: από τους διακόπτες στους αποκωδικοποιητές, τις μνήμες, και τους απλούς μικρούς υπολογιστές», στο πλαίσιο του 10ου Διαδικτυακού Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

 Στο πλαίσιο του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info και ira.digifest.info), θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή παρουσίαση για μαθητές/τριες Γυμνασίου (κατά προτίμηση Β’ & Γ’ τάξης) και Λυκείου με τίτλο «Το Εργαστήριο Ψηφιακής Σχεδίασης του πρώτου έτους: από τους διακόπτες στους αποκωδικοποιητές, τις μνήμες, και τους απλούς μικρούς υπολογιστές» από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Διδάσκων τού μαθήματος: Μανόλης Κατεβαίνης, Καθηγητής
Επιβλέπων Εργαστηρίου: Νίκος Κρασσάς, ΕΤΕΠ
Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν ορισμένες από τις εργαστηριακές ασκήσεις, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες, που καλούνται να υλοποιήσουν οι φοιτητές στην διάρκεια του εξαμήνου, όπως:
- την υλοποίηση βασικών λογικών πυλών με χρήση διακοπτών
- θα δουν πώς φτιάχνονται οι μνήμες
- θα δουν την λειτουργία ενός δυαδικού αποκωδικοποιητή σε δεκαδικό
- θα παρακολουθήσουν την λειτουργία ενός απλού μικρού υπολογιστή
Επιπλέον, θα γίνει μία σύντομη αναφορά στην δυναμική του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών στην Έρευνα, καθώς και στις μεγάλες επαγγελματικές προοπτικές που παρέχει στους αποφοίτους του. Η παρουσίαση θα επαναληφθεί πολλές φορές, ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν όλοι οι
μαθητές/τριες που ενδιαφέρονται. Πιο συγκεκριμένα, η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, σε τρεις εναλλακτικές συνεδρίες 09:05 -09:50, 10:55 - 11:40 και 11:50 -12:35. Για το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο αποτελεί εκπαιδευτική εκδήλωση εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι δυνατόν να διατεθούν διδακτικές ώρες από το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα, είτε στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής είτε με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
Επικοινωνία: info@digifest.info, ira@digifest.info

Επιμορφωτική εσπερίδα για τα μέλη των ΕΔΕΑΥ, σχολικούς,ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς

 Σεμινάριο επιμόρφωσης για τα μέλη των ΕΔΕΑΥ και τις/τους σχολικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Την εσπερίδα μπορεί να παρακολουθήσει επίσης και κάθε ενδιαφερόμενος. Η επιμορφωτική εσπερίδα θα έχει ως θέμα:
«Ψυχική Ανθεκτικότητα & Παρεμβάσεις στην Εκπαιδευτική Κοινότητα σε περιόδους Πανδημίας»
με εισηγητή τον κ. Αναστάσιο Ματσόπουλο, Ph.D. Επίκουρο Καθηγητή Σχολικής Ψυχολογίας ΠΤΠΕ,
Σχολικό Ψυχολόγο με άδεια άσκησης επαγγέλματος σε ΗΠΑ & Ελλάδα, τ. Καθηγητή Σχολικής Ψυχολογίας Fairleigh Dickinson University, USA και Επιστημονικά Υπεύθυνο Μονάδας Σχολικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η επιμορφωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Απριλίου και ώρα 18:00-20:00 Για να συμμετάσχετε στην επιμόρφωση, παρακαλώ ακολουθήστε το σύνδεσμο:
https://minedu-primary.webex.com/meet/evidaki