Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

Eκλογές εκπροσώπων εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία


 Για πρώτη φορά μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα διεξαχθεί στις 7 Νοεμβρίου 2020 η εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη. Η ψηφοφορία θα υλοποιηθεί μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος (σύστημα «ΖΕΥΣ») του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. («Ε.Δ.Υ.Τ.Ε Α.Ε.»).

 Η σχετική ΚΥΑ σε μορφή pdf

Πρόσκληση σε διαδικτυακό εργαστήριο για τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και την εκπαιδευτική χρήση του ArcGIS online

Το ArcGIS Online είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα χαρτογράφησης που βασίζεται σε Cloud τεχνολογία και κάνει τη διδασκαλία του μαθήματος της Γεωγραφίας, και όχι μόνο, εύκολη και ελκυστική για τους μαθητές, ενώ προωθεί τη διερεύνηση, την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητα. Επιπλέον, η πλατφόρμα προσφέρεται για τη διδασκαλία του μαθήματος τόσο δια ζώσης, όσο και από απόσταση.
Στο διαδικτυακό εισαγωγικό εργαστήριο για το ArcGIS, που διοργανώνεται τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 και ώρες 18:00 – 20:00, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες της πλατφόρμας και θα εξασκηθούν στις βασικές λειτουργίες χαρτογράφησης μέσα από παραδείγματα - δραστηριότητες μαθήματος.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε 20 εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν με βάση τη σειρά υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής στη φόρμα:
https://forms.gle/nTKTCHKvyujyykys7
Η φόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ώρα 20:00. Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του εργαστηρίου με ηλεκτρονικό μήνυμα.
 

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του κλάδου ΠΕ04
Αθηνά Γκινούδη