Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019

Εκπαιδευτικά προγράμματα για αλλοδαπούς καθηγητές γερμανικής γλώσσας

Tο Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έχει προκηρύξει και εφέτος σε συνεργασία με την Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) παρακολούθηση μαθημάτων σε γερμανικά σχολεία διάρκειας τριών εβδομάδων καθώς και προγράμματα μετεκπαίδευσης διάρκειας δύο εβδομάδων στη Γερμανία για αλλοδαπούς καθηγητές Γερμανικών.
Η προκήρυξη απευθύνεται σε Έλληνες καθηγητές Γερμανικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
 Η υποβολή αιτήσεων πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 26 Φεβρουαρίου 2019 στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ku-100@athe.diplo.de.
 Σχετικές  πληροφορίες στην ελληνική και γερμανική γλώσσα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να αντλήσουν από την ιστοσελίδα της Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας: 
https://griechenland.diplo.de/gr-de/themen/deutschlernen

Πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών για την ενισχυτική διδασκαλία

Ανακοινώνονται οι Πίνακες:


1. Πίνακας κατάταξης εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση για την  Ενισχυτική Διδασκαλία στη ΔΔΕ Χανίων.


2. Κατανομής ειδικοτήτων - ωρών ανά Σ.Κ.Α.Ε.

Παρακαλούνται οι επιλεγέντες εκπαιδευτικοί (πράσινα γράμματα) να προσέλθουν στη ΔΔΕ Χανίων προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση προτίμησης ΣΚΑΕ έως και την Παρασκευή 13-12-2019 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Προετοιμαζόμενοι για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, Άσκηση και Διατροφή.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Διάλεξη με θέμα την διαχείριση της Άσκησης και Διατροφής κατά τις περιόδους υψηλών μαθησιακών απαιτήσεων, όπως οι Πανελλήνιες, πραγματοποιείται στις 21-12-2019 Σάββατο και ώρα 18:00 στο Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος. Την διάλεξη διοργανώνουν σε συνεργασία η Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε.Χανίων, με την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Χανίων.
Καλούμε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και όποιον άλλον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την διάλεξη ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποκινητικότητας, της ψυχικής δοκιμασίας και της λανθασμένης διατροφής, στους μαθητές που μπαίνουν στην δοκιμασία των Πανελληνίων Εξετάσεων και όχι μόνο.

Υλοποίηση δράσεων εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνω να μην καπνίζω» του Συλλόγου «Ακαπνίστας» για το σχολικό έτος 2019-2020


Στο πλαίσιο της Προαγωγής και Αγωγής Υγείας στην Σχολική Κοινότητα, πραγματοποιείται η εγκεκριμένη από το Υ.ΠΑΙ.Θ. και το ΙΕΠ δράση Μαθαίνω να μην καπνίζω, που απευθύνεται σε μαθητές Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου, όλης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αποκλειστικά από την κα Μαρία Παπαδογιάννη, Συμβουλευτική Ψυχολόγο και τον κ. Παναγιώτη Αλεβαντή, Δημοσιογράφο-Εκπαιδευτή, στελέχη του αστικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Σύλλογος Ακαπνίστας».
Η κάθε παρέμβαση έχει διάρκεια το πολύ δύο διδακτικές ώρες σε τάξεις των 25 έως 30 μαθητών. Παρέχει έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση για το κάπνισμα στο σύνολό του στους μαθητές που μαθαίνουν για τα τοξικά συστατικά του καπνού, τα διάφορα καπνικά και μη καιόμενα προϊόντα, τη διαφήμισή τους, τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, το παθητικό κάπνισμα, τον εθισμό και τους τρόπους απεξάρτησης.
Επιπλέον τους παρέχεται η δυνατότητα να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τις ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την αντίσταση στο κάπνισμα. Στο τέλος κάθε παρέμβασης δίνεται σε όλους τους μαθητές σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.
Οι παρουσιάσεις θα διεξάγονται από 9 Δεκεμβρίου 2019 και μέχρι τέλους του σχολικού έτους όλες τις ημέρες της εβδομάδας και κατά τις ώρες λειτουργίας των σχολικών μονάδων κατόπιν συνεννόησης. Οι υπεύθυνοι καθηγητές θα πρέπει να συμπληρώσουν στο τέλος κάθε παρουσίασης το επισυναπτόμενο δελτίο αξιολόγησης.
Δηλώσεις συμμετοχής των σχολείων με μήνυμα στη διεύθυνση akapnistas@gmail.com.

ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών - «My alternative Christmas Tree».


Το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών  για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί την  καινοτόμα και δημιουργική δράση με τίτλο «My alternative Christmas Tree».
Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Πρωτ/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της επικράτειας. Η συμμετοχή τους αφορά α)στη δημιουργία εναλλακτικών Χριστουγεννιάτικων δέντρων από απαξιωμένα υλικά ή υλικά σε νέα χρήση και στην αποστολή  σε εμάς φωτογραφίας τους σε μορφή .jpeg , β)στη συγγραφή παραμυθιών και στη  γραφή  αναμνήσεων  από προηγούμενα Χριστούγεννα, ευχών και ονείρων... γ)στη δραματοποίηση παραμυθιών ντυμένων με ηχοτοπία. 
Τα τεχνήματα, οι ευρηματικές ιδέες, οι ιστορίες  και  ευχές των σχολείων  (σχετικά εκπαιδευτικά φύλλα βρίσκονται στο My Alternative Christmas Tree) αναρτώνται  στο προαναφερόμενο ιστολόγιο.

Η  δράση διοργανώνεται το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών στο πλαίσιο λειτουργίας και συντονισμού του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Εκπαίδευσης για την Αειφορία ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ… «ΑΧΡΗΣΤΑ». 


Καλούμε τη Σχολική Κοινότητα, εκπαιδευτικούς και μαθητές, να κατασκευάσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου τους, των τάξεών τους, αλλά και του σπιτιού τους, με τρόπο μοναδικό και εναλλακτικό.
Επιστρατέψτε, φίλοι μας, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας, αντλήστε έμπνευση από το διαδίκτυο, τα βιβλία, τη μεταξύ σας συζήτηση και φτιάξτε το δικό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα στολίδια και τις γιρλάντες του, τα κουτιά με τα δώρα και τα ίδια τα δώρα, με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφέρουν το μήνυμα συμπαράστασής σας στον κόσμο του Δάσους.
Εμείς απλά περιμένουμε να δημοσιεύσουμε άμεσα τα έργα σας στο ιστολόγιο My alternative Christmas tree  (http://myownchristmastree.blogspot.gr/)
στέλνοντας στο myownchristmastree@gmail.com α)την ηλεκτρονική διεύθυνση που διατηρείτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (προϋπόθεση) και β)το δικό σας χριστουγεννιάτικο άρθρο το οποίο μπορεί να προκύψει συμπληρώνοντας τα Ξεχωριστά φετινά μου Χριστούγεννα . Η ανάρτηση θα γίνει από την Παιδαγωγική Ομάδα  του Κέντρου μας.  Θυμηθείτε ότι φωτογραφίες των δημιουργημάτων σας, καθώς και κατάλογος των υλικών από τα οποία τα φτιάξατε –σε μορφή .jpeg (προϋπόθεση)- έχουν ιδιαίτερη αξία για όλους εμάς που θα γίνουμε κοινωνοί.
Επίσης ενδεικτικά θα αναρτώνται οι δημιουργίες σας και στο facebook του Κέντρου μας, στο οποίο σας καλούμε να γίνουμε φίλοι (βλ. Κ.Π.Ε. Έδεσσας Γιαννιτσών).