Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Εκδήλωση Γ/σίου Πλατανιά


Το Γυμνάσιο Πλατανιά διοργανώνει λογοτεχνική εκδήλωση – αφιέρωμα στο Χανιώτη λογοτέχνη Γιώργη Μανουσάκη (Το 1985 διατέλεσε ο πρώτος διευθυντής του νεοϊδρυθέντος τότε Γυμνασίου Πλατανιά). Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Πλατανιά μελέτησαν συγκεκριμένα βιβλία του λογοτέχνη και εκπαιδευτικού Γιώργη Μανουσάκη. Συγκεκριμένα οι μαθήτριες Καλλιόπη Χατζάκη, Δήμητρα Γιονούζη και Αλεξάνδρα Ανδριανίδη διάβασαν τη συλλογή ποιημάτων «Σπασμένα αγάλματα και πικροβότανα». Κατόπιν σχολίασαν μερικά ποιήματα που σχετίζονται με τη Μυθολογία και την Ιστορία. Ο μαθητής Λευτέρης Αρχαγγελάκης μελέτησε το μυθιστόρημα «Ο εθελοντής» και κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα για τον καθοριστικό ρόλο των ιστορικών εξελίξεων στη ζωή του ανθρώπου. Η μαθήτρια Μαρία Παπαμαρκάκη μελέτησε το χρονικό «Όταν το πέλμα μας εταίριαζε με το χώμα». Επεσήμανε την επίδραση του πολέμου στην ψυχή του μικρού ήρωα ο οποίος αντιμετωπίζει τα δεινά ενός πραγματικού πολέμου που δεν είναι πια το παιχνίδι που τον εντυπωσίαζε.
Τις εργασίες συντόνισε η εκπαιδευτικός φιλόλογος Μαγουλά Μαρία.
Η σχολική κοινότητα του  Γυμνασίου Πλατανιά σας προσκαλεί στο λογοτεχνικό αφιέρωμα που διοργανώνει στο ΜΙΝΩΑ PALACE την Τετάρτη 22 /5/ 2019 στις 7:00 το απόγευμα.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα παρουσιάσει το Γιώργη Μανουσάκη η σύζυγος του, συγγραφέας και καθηγήτρια Αγγελική Καραθανάση.

Εκδήλωση 2ου Γ/σίου Ελ. Βενιζέλου


Λειτουργία σχολικών μονάδων ενόψει των εκλογών

Επαναπροκήρυξη εκδρομής 5ου Γ/σίου Χανίων στη Σλοβακία


Εκδήλωση θεατρικής ομάδας Γυμνασίου Αλικιανού