Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

BLOG YOUR HERITAGE-Unblock the Past, Share for the Future

"BLOG YOUR HERITAGE-Unblock the Past, Share for the Future είναι ο τίτλος της δράσης που σχεδιάστηκε και συντονίζεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Στη δράση αυτή συμμετέχει το ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου με το ιστολόγιο που δημιούργησε και μπορείτε να επισκεφτείτε στην διεύθυνση:


Στόχος της δράσης είναι να έρθει το νεανικό κοινό σε επαφή με την ιστορία του τόπου του, τα υλικά τεκμήρια, την άυλη κληρονομιά και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου.
Μαθητές από 10 Επαγγελματικά Λύκεια όλης της επικράτειας γράφουν, φωτογραφίζουν, ηχογραφούν, σχεδιάζουν, συνθέτουν, καταγράφουν, συνομιλούν, παίρνουν συνεντεύξεις, και χρησιμοποιούν όλα τα δυνατά εκφραστικά μέσα, ώστε μέσα από την προσωπική τους ματιά να μιλήσουν για τον πολιτισμό της περιοχής τους σε ιστολόγια που οι ίδιοι έχουν σχεδιάσει."

Παράταση προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τις θέσεις Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εικπαίδευσης

 Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για τις θέσεις Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

To έγγραφο

Αμοιβαίες Μεταθέσεις

Για τις Αμοιβαίες Μεταθέσεις ισχύουν τα αναφερόμενα στο Μέρος 3ο, Κεφ. Β. της με αριθμ. 186387/Ε/22-11-2019 (ΑΔΑ: Ω0ΝΨ4653ΠΣ-17Π)  εγκυκλίου Μεταθέσεων για το έτος 2018-2019.
Οι εκπ/κοί που πληρούν τις  προϋποθέσεις ,όπως ορίζονται στην ανωτέρω εγκύκλιο, δύνανται να υποβάλουν αίτηση για αμοιβαία μετάθεση  έως και 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων. Για φέτος, το χρονικό διάστημα υποβολής ορίζεται από 01-04-2019  έως και 15-04-2019, ημέρα Δεύτερα.

Επιστημονικό Διήμερο «Σύγχρονες Διδακτικές Μέθοδοι και Προγράμματα Σπουδών

 Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής διοργανώνει στις 4 και 5 Απριλίου 2019 στο Ινστιτούτο Goethe (Ομήρου 14-16, 106 72, Αθήνα) Επιστημονικό Διήμερο με θέμα Σύγχρονες Διδακτικές Μέθοδοι και Προγράμματα Σπουδών.

https://www.minedu.gov.gr/news/40404-01-04-19-epistimoniko-diimero-sygxrones-didaktikes-methodoi-kai-programmata-spoudon