Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Φεστιβάλ Ρητορικής παιδείας στο Ρέθυμνο


Τα τμήματα Φιλολογίας, Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και  ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου σε συνεργασία με  την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης θα διοργανώσουν Φεστιβάλ ρητορικής παιδείας (εργαστήρια, βιωματικές δράσεις, διάχυση καλών πρακτικών, σεμινάρια για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, ρητορικές δοκιμασίες) από Παρασκευή 17 έως και Σάββατο 18 Μαΐου 2019. 
            Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη εμπειρία μας από τους Παγκρήτιους Αγώνες Ρητορικής και σε συνέχεια των επιμορφωτικών πρωτοβουλιών στις οποίες έχουμε συμβάλει μέχρι σήμερα, καλούμε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες των σχολείων της Κρήτης να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ ρητορικής παιδείας ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.
           Οι δράσεις του διημέρου, τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές/τριες, θα δώσουν την ευκαιρία να αναδειχθούν η σημασία και η αξία της ρητορικής παιδείας, να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο προσέγγισης, καλλιέργειας και ανάπτυξης της ρητορικής ικανότητας, αλλά και να παρουσιαστούν καλές διδακτικές πρακτικές ένταξης της ρητορικής τέχνης στην καθημερινότητα του σχολείου και της ζωής.
ü  Η συμμετοχή των σχολείων θα γίνει με βάση τη σχετική εγκύκλιο περί σχολικών δραστηριοτήτων 212004/Δ7/7-12-2018
ü  Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προς έγκριση των σχεδίων υλοποίησης των προγραμμάτων, σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο, είναι η 21η Δεκεμβρίου 2018.
ü  Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση τον Ιανουάριο για το πρόγραμμα του διημέρου, τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, τον αριθμό των συμμετεχόντων και άλλα οργανωτικά ζητήματα.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη ανταπόκρισή σας.
Ο Σύνδεσμός Φιλολόγων Ρεθύμνου