Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021

Συνάντηση εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Υποστήριξης Γλωσσικού Γραμματισμού

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι.

H υλοποίηση του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ προγράμματος Υποστήριξης Γλωσσικού Γραμματισμού (Αρ. Πρ. 171529/Δ2/17-12-2020) έχει ήδη ξεκινήσει. Θα ήθελα να σας προσκαλέσω την Τετάρτη, 17 Μαρτίου και ώρα 17.30 σε διαδικτυακή συνάντηση, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις δράσεις που έχετε προγραμματίσει στο πλαίσιο του προγράμματος και να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις. Για να εισέλθετε στην τηλεδιάσκεψη πατήστε  ΕΔΩ  Η συμμετοχή στη συνάντηση είναι προαιρετική.
Σοφία Γιασσάκη  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ07 (Γερμανικής Γλώσσας)

Σύσκεψη με θέμα τις διδασκαλίες των μαθημάτων Φυσικών Επιστημών στο 2ο τετράμηνο του σχολικού έτους 2020-2021

 Σας προσκαλώ σε σύσκεψη την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 στις 13.00 με θέμα τις διδασκαλίες των
μαθημάτων Φυσικών Επιστημών στην Α και Β τάξη των Λυκείων
κατά το 2ο τετράμηνο του σχολικού έτους 2020-2021. Η συμμετοχή είναι προαιρετική, εφόσον δε διαταράσσεται η λειτουργία του σχολείου και μπορείτε να τακτοποιήσετε τις υποχρεώσεις σας.

ΚΑΛΑΘΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου
Φυσικών Επιστημών Κλάδου ΠΕ04

 http://www.pdekritis.gr/pekes/

 https://kalathakimaria.org

Διαδικτυακή επιμορφωτική εσπερίδα «Διαδρομές στην Επανάσταση του 1821 μέσα από την τέχνη»

Στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σας προσκαλούμε σε διαδικτυακή επιμορφωτική εσπερίδα την Τρίτη 16 Μαρτίου 1821 στις 6:00-8:30μ.μ., με θέμα: 

«Διαδρομές στην Επανάσταση του 1821 μέσα από την τέχνη»

 
Σκοπός της εσπερίδας είναι να αναδειχθούν σημαντικές πηγές, πρόσωπα, γεγονότα, ψηφίδες της Ελληνικής Επανάστασης και να ερμηνευθούν σύμβολα που κρύβονται σε σπουδαία έργα τέχνης μεγάλων καλλιτεχνών όπως του Βρυζάκη, του Γύζη, του Θεόφιλου, του Παναγιώτη Ζωγράφου (Μακρυγιάννη), του Ντελακρουά, του Πέτερ βον Ες. Επιπλέον στόχος είναι να δοθούν στους συμμετέχοντες ιδέες και τρόποι ανακάλυψης των «μυστικών» που κρύβονται σε σημαντικά έργα τέχνης, μαθαίνοντας παράλληλα να ερμηνεύουν και να παρατηρούν τα στοιχεία και τους τρόπους έκφρασης που χρησιμοποιεί ο κάθε καλλιτέχνης.Η εσπερίδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και Σ.Ε.Ε. του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο/η εκπαιδευτικό και η συμμετοχή είναι προαιρετική.
Για την είσοδό σας στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης, ακολουθείτε το σύνδεσμο:
https://minedu-primary.webex.com/meet/evidaki