Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Διαδικτυακό σεμινάριο του ΚΠΕ Μακρινίτσας με θέμα "Η Ελληνική Επανάσταση στην εκπαιδευτική διαδικασία"

 

Το ΚΠΕ Μακρινίτσας με τη συνεργασία και υποστήριξη του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Β κύκλος», προτίθεται να οργανώσει στις 22 Μαρτίου 2021 και ώρες 18:30 – 21:00 σύγχρονο εξ-αποστάσεως  επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και θα αναπτυχθούν σε αυτό θέματα που αφορούν σε διδακτικές προσεγγίσεις σχετικές με την επανάσταση του 1821.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται στον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://docs.google.com/forms/d/18gm47t-ZDESfqFZO_RuMQQ4VUhMIRPiXYdh_Fi4YTZU/edit

 O σύνδεσμος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα αποσταλεί στο email που έχει δηλωθεί στην φόρμα συμμετοχής. Σε όσους θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο, θα χορηγηθεί ψηφιακά βεβαίωση συμμετοχής.

Πρόσκληση για συμμετοχή εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικό εξ αποστάσεως σεμινάριο με τίτλο “Πανδημία: να το δούμε ως ευκαιρία”

 


Τετάρτη 07/04/2021  18.30 - 21.00

Θέμα «Πανδημία: να το δούμε ως ευκαιρία».

 Η διοργάνωση έχει σαν στόχο αφενός την παρουσίαση ενός συνόλου εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (διδακτικού σεναρίου - προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Αγωγής Υγείας) με θέμα την πανδημία, χρήσιμου στην παρούσα φάση που διανύουμε, αφετέρου την ανάδειξη της αξίας της συνεργατικής μάθησης και της παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική πράξη. Αίτηση για συμμετοχή στο επιμορφωτικό πρόγραμμα μπορείτε να κάνετε μέχρι την Κυριακή 14/3/2021 στο σύνδεσμο: https://forms.gle/NxrDAKyqur7xzB1T6. Ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση θα σας σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσετε. 

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν, εκτός από τους εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπ/σης της χώρας, τα μέλη των Π.Ο. των ΚΠΕ, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου των ΠΕΚΕΣ και οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων, Π.Ε. και Α/Υ της χώρας. Από την υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος δεν προκύπτει δαπάνη για το Δημόσιο.

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση- Ενίσχυση εκπαιδευτικών ΠΕ81

 Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Αρχόντω Μπουλάκη (ΠΕ81), στο πλαίσιο των καθηκόντων της, σύμφωνα με την αριθμ. 19/12-10-2020 Πράξη της Ολομέλειας του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης και λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες συνθήκες, προσκαλεί τους Εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ81 των Γυμνασίων, ΓΕ.Λ. (Δημοσίων και Ιδιωτικών), ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. επιστημονικής τους ευθύνης και αρμοδιότητας του ΠΕ.Κ.Ε.Σ ΚΡΗΤΗΣ, σε διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο (τηλεδιάσκεψη), με τίτλο:

«Αξιοποιώντας το Tinkercad στο μάθημα της Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο»

Εισηγήτρια: Νικόλ Βρυσούλη, εκπαιδευτικός ΠΕ81, MSc Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής (ΕΑΠ).
Η επιμόρφωση θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, ώρα: 12:00-14:00 μέσω Webex στον παρακάτω σύνδεσμο: https://minedu-secondary.webex.com/meet/aboulaki
Διευκρινίζεται ότι η συμμετοχή στην επιμόρφωση είναι προαιρετική και εφόσον δεν παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας. Για την καλύτερη οργάνωση της δράσης, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα:    https://forms.gle/9zMfZy9JNgnUXHEA9

Υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021, στην προθεσμία από Δευτέρα 8 Μαρτίου έως και Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

 Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Σύμφωνα με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις που υπογράφηκαν και δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ, οι μαθητές της τελευταίας τάξης έχουν ήδη υποβάλει την Αίτηση-Δήλωση, ενώ στο διάστημα 8-19 Μαρτίου 2021 θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση οι παλαιοί απόφοιτοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ 2021.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο διάστημα (8-3-2021 μέχρι 19-3-2021) δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους, δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κλπ.

Τα σχετικά έγγραφα 

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306

  H Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, τουΕθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Μέγας Δωρητής. Η Γραμμή αφορά το Πανελλήνιο, και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθόλη τη διάρκεια του έτους και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα στήριξης οποιουδήποτε προσώπου αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο, ειδικό, να ακούσει ό,τι και αν έχει να του πει. Αφορά 3 επιλογές:
Επιλογή 1-Ψυχολογική βοήθεια, Ψυχιατρική υποστήριξη
Επιλογή 2-ΨυχοΚοινωνικά θέματα
Επιλογή 3-Θέματα που αφορούν την Οικογένεια, Παιδιά και Εφήβους

H  Γραμμή 10306 δημιουργήθηκε για να μπορεί ανά πάσα στιγμή, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας και για οποιοδήποτε λόγο (ένταση, ταραχή, δυσανεξία, ανασφάλεια, απειλή, φόβο, πανικό, απογοήτευση, απελπισία, μοναξιά, κ.λπ.) οποιοδήποτε πρόσωπο, οποιασδήποτε ηλικίας, να αποζητά στήριξη, ενθάρρυνση ή/και ψυχική ανακούφιση.

Η Επιστημονική και Συντονιστική Ομάδα Έργου της Γραμμής «10306»