Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Πρόσκληση σε διαδικτυακό διήμερο σεμινάριο του Δικτύου Π.Ε. «Τουρισμός και περιβάλλον» με τίτλο: «Φυσικοί κίνδυνοι και τουρισμός. Αντιμετώπιση και προστασία»

 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών–Ρούβα–Γουβών, πρόκειται να πραγματοποιήσει διήμερο εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο σε Αρχάνες, 22 Φεβρουαρίου 2021. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί μέσω πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και όσοι/όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική φόρμα:

https://forms.gle/dRsWxYjnKX8d3xt3A μέχρι και τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, ώστε να τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος για την πλατφόρμα σύνδεσης. Η παρακολούθηση των εισηγήσεων της 26 ης Μαρτίου θα είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, κατόπιν αίτησης που θα κάνουν στην ηλεκτρονική φόρμα που αναφέρεται στην πρώτη σελίδα του παρόντος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου σχεδιάζει την οργάνωση διαδικτυακής δράσης την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 1. Η δράση θα περιλαμβάνει ανάρτηση στο διαδίκτυο στα ιστολόγια του ΚΠΕ Βάμου υλικού όπως ζωγραφική, βίντεο, κειμένων, κατασκευών από μαθητές κι εκπαιδευτικούς με μηνύματα για την προστασία του πλανήτη και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να πάρουν μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 με δράσεις στο σχολείο τους και με συμμετοχή στη Διαδικτυακή Δράση του ΚΠΕ Βάμου από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι με σύντομη πεντάλεπτη παρέμβαση από κάθε σχολική ομάδα. Η παρέμβαση μιας σχολικής ομάδας στη Διαδικτυακή Δράση μπορεί να έχει τη μορφή:

1.      Προφορική παρέμβαση εκπροσώπου ή εκπροσώπων της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου

2.      Μικρό powerpoint σχετικό με το θέμα

3.      Βιντεοκλίπ που ετοίμασε η σχολική ομάδα για το Κλίμα

4.      Τραγούδι ή μαντινάδες σχετικά με το θέμα

5.      Κείμενο που ετοίμασαν οι μαθητές σχετικά με την Ημέρα Δράσης

6.      Παρουσίαση αφίσας ή ζωγραφιών σχετικά με το Κλίμα.

Δηλώσεις συμμετοχής στη Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης γίνονται πατώντας εδώ

Εναρκτήρια εσπερίδα ενημέρωσης για τις δράσεις του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, σχετικά με την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης σας προσκαλεί την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, στις 18:00-20:30 , στην εναρκτήρια εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα των δράσεων, τις οποίες προτίθεται να υλοποιήσει για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η εσπερίδα θα διεξαχθεί σε αίθουσα τηλεδιάσκεψης webex και παράλληλα θα μεταδίδεται για όλους απευθείας (live-streaming) μέσω του YouTube (ιστοσελίδα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, μενού ‘’ΔΡΑΣΕΙΣ’’
ή https://pekes.pdekritis.gr/draseis/). Για να παρακολουθήσετε ζωντανά στο YouTube ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/z_DoW4_z-VU

Για το σύνολο των δράσεων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΚΡΗΤΗΣ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην
ιστοσελίδα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης: https://pekes.pdekritis.gr/