Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Προσλήψεις 222 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) κλάδου ΠΕ23-Ψυχολόγων για το διδακτικό έτος 2020-2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι προσλαμβάνονται 220 μέλη ΕΕΠ κλάδου ΠΕ23-Ψυχολόγων ως προσωρινοί αναπληρωτές με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ - Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ» για το διδακτικό έτος 2020-2021.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία σε σχολική μονάδα, εντός δύο εργάσιμων ημερών από την επομένη της ημερομηνίας τοποθέτησής τους, σύμφωνα με την απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερώνονται για τη διαδικασία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης στις σχολικές μονάδες ή ομάδες σχολικών μονάδων.

Ο πίνακας των ονομάτων είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr.

Επίσης, διατέθηκαν για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, 2 αναπληρωτές κλάδου ΠΕ23-Ψυχολόγων.

Ο πίνακας με τα ονόματα σε μορφή excel.

 

Παγκρήτιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

 Σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου σχεδιάζει τη διεξαγωγή Παγκρήτιων Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης, για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά το Σαββατοκύριακο 17-18 Απριλίου 2021. Οι μαθητές θα διαγωνιστούν στα ατομικά αγωνίσματα της Εκφραστικής Ανάγνωσης και του Αυθόρμητου Λόγου και στο ομαδικό αγώνισμα των Διττών Λόγων. Ειδικά οι αγώνες Διττών Λόγων θα αφορούν μόνο τους μαθητές Λυκείου και Γ΄ Γυμνασίου και θα ενταχθούν στους «Αγώνες Επιχειρηματολογίας - #ClimateofChange» που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την ActionAid. Η καλύτερη τριάδα που θα αναδειχθεί στους Παγκρήτιους Αγώνες στο αγώνισμα αυτό, θα λάβει μέρος στους Πανελλήνιους Αγώνες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου 2021. Οι δύο καλύτερες τριάδες των Πανελλήνιων Αγώνων θα λάβουν μέρος σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες αρχές Νοεμβρίου του 2021. Οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας/debate #ClimateOfChange (Κλίμα Αλλαγής) εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "End Climate Change, Start Climate of Change" υπό τον συντονισμό της WeWorld, με τη συμμετοχή 13 χωρών της Ε.Ε. Για τη συμμετοχή στους Παγκρήτιους Αγώνες δεν είναι απαραίτητη η υλοποίηση Πολιτιστικού ή Περιβαλλοντικού Προγράμματος ή η συμμετοχή σε Όμιλο. Όλες οι συναντήσεις, οι επιμορφώσεις και οι Αγώνες θα γίνουν διαδικτυακά και δεν θα χρειαστεί μετακίνηση των συμμετεχόντων. Θα διοργανωθούν διαδικτυακές επιμορφωτικές συναντήσεις (κριτών και μαθητών), βιωματικά εργαστήρια και φιλικοί αγώνες εξάσκησης για την προετοιμασία των μαθητών και τη γνωριμία-συνεργασία των σχολείων

 Καλούνται οι συνάδελφοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στους Αγώνες με μαθητές και κριτές συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2020: https://forms.gle/hR6dcoJ67DeayQvq6

Στο ομαδικό αγώνισμα των Διττών Λόγων μπορούν να δηλωθούν και μεμονωμένοι μαθητές και θα ενταχθούν σε ομάδες με μαθητές άλλων σχολείων. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας/debate #ClimateOfChange πρέπει να εγγραφούν και ατομικά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας https://forms.gle/rLhbah585tkCXZGT6. Για τη συμμετοχή των μαθητών στις διαδικτυακές συναντήσεις και τους Αγώνες είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων-κηδεμόνων μέσω υπεύθυνης δήλωσης/φόρμας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να παρακολουθείτε την Ιστοσελίδα στο facebook του Δικτύου Ρητορικής Κρήτης και του Προγράμματος #ClimateofChange.

Εκ του συνδέσμου Φιλολόγων Ρεθύμνου

Διδακτικά σενάρια για εκπαιδευτικούς ΠΕ81 στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση»

 Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού  Έργου Αρχόντω Μπουλάκη λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες συνθήκες, προσκαλεί σε διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο (τηλεδιάσκεψη), τους Εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ81 των Γυμνασίων, ΓΕ.Λ, ΕΠΑ.Λ, Ε.Κ  ( Δημοσίων και Ιδιωτικών) , επιστημονικής της ευθύνης και αρμοδιότητας του  ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κρήτης. Σκοπός της συνάντησης είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών ΠΕ81 σε ζητήματα που αφορούν στην παιδαγωγική διάσταση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο υλοποιείται σε δύο (2) συνεδρίες στις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, ώρα 17:30 – 19:30μ.μ και 17:30 – 19:30μ.μ

Το επιμορφωτικό σεμινάριο υλοποιείται μέσω   WeBex στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://minedu-secondary.webex.com/meet/aboulaki

εντάσσεται στους απογευματινούς κύκλους επιμόρφωσης ΕξΑΕ του ΠΕ.Κ.Ε,Σ Κρήτης

και έχει προαιρετικό χαρακτήρα


Πρόσκληση Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής σε ιστοσεμινάριο

 


«Η ενίσχυση των γνωστικών λειτουργιών εντός και δια μέσου του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής».

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης διοργανώνει ιστοσεμινάριο (webinar) για τους/τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:30-19:30 και τους/τις καλεί να το παρακολουθήσουν.

Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με τους/τις Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου

Φυσικής Αγωγής  των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Αττικής

(2ο,3ο,4ο,5ο,6ο), Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδος, Δυτικής Μακεδονίας,

Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας (2ο,3ο,4ο), Νοτίου Αιγαίου,

Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδος και το Εργαστήριο Αθλητικής

Παιδαγωγικής και Διδακτικής Φυσικής Αγωγής, Σ.Ε.Φ.Α.Α., Ε.Κ.Π.Α.,

Το θέμα του σεμιναρίου είναι:: «Η ενίσχυση των γνωστικών λειτουργιών

εντός και δια μέσου του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής».

Η πλήρης πρόσκληση ΕΔΩ

Η αφίσα του σεμιναρίου ΕΔΩ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


 

ΠΡΑΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 134/24_11_2020 Τοποθετήσεις Αναπληρωτών Τμημάτων Ένταξης

 ΠΡΑΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 134/24_11_2020 

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας που ισχύουν έως και 30-11-2020 (σχετ. ΦΕΚ Β ́ 4899/6-11-20), τοποθετούνται οι  προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που  στελεχώνουν τα Τμήματα Ένταξης σε ΣΜΕΑΕ, ως ακολούθως, για όσο χρονικό διάστημα τελεί σε αναστολή η διά ζώσης εκπ/κή λειτουργία των σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Γενικής Εκπ/σης.

Οι αναπληρωτές που αναφέρονται στην συνημμένη πράξη οφείλουν να παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες προσωρινής τοποθέτησής τους από 25/11/2020

ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ κατεπειγόντων ρυθμιστικών μέτρων (επικαιροποιημένη έκδοση 12.11.2020)

 

Σας ενημερώνουμε για τη νέα επικαιροποιημένη έκδοση της «Ειδικής Διοικητικής Κωδικοποίησης νομοθεσίας κατεπειγόντων μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και αντιμετώπισης σχετικών προβλημάτων» με τη συντομογραφία «ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ κατεπειγόντων ρυθμιστικών μέτρων». 

Είναι διαθέσιμος διαδικτυακά στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών στο σύνδεσμο: https://www.secdigital.gov.gr/project/pandektis-katepeigonton-rythmistikon-m/

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση, 27 Νοεμβρίου 2020: Διαδικτυακή θεατρική παράσταση, προτάσεις δράσεων στη σχολική μονάδα, ομιλία και εργαστήριο

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Θεατρικής Αγωγής, Παναγιώτα (Νάγια) Μποέμη, προσκαλεί τους/τις εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής ΠΕ 91 (ΠΕ 91.01 και ΠΕ 91.02) των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γενικής
και ειδικής αγωγής, αρμοδιότητας ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης σε Διαδικτυακή Επιμορφωτική Συνάντηση με θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση, 27 Νοεμβρίου 2020: Διαδικτυακή θεατρική παράσταση, προτάσεις δράσεων στη σχολική μονάδα, ομιλία και εργαστήριο».
Η διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 27/11/20, ώρα 18.00-21.00, για όλα τα ΠΕ.Κ.Ε.Σ. επιστημονικής ευθύνης, κατόπιν συμπλήρωσης της ακόλουθης φόρμας
https://forms.gle/XDcRABqvb4fYPPip8, μέχρι την Πέμπτη 26/11/20, ώρα 23.00, προκειμένου να αποσταλούν οι σχετικοί σύνδεσμοι στα προσωπικά email. Η συμμετοχή είναι προαιρετική για τους/ τις εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής.