Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΣΤΟΛΗ Προγράμματος "Σχολείο & Βουνό"

 

Ενημερώνουμε τις σχολικές μονάδες ότι, λόγω των τελευταίων μέτρων προστασίας από την πανδημία, το προγραμματισμένο Πρόγραμμα Σχολείο & Βουνό που θα είχε εκκίνηση αυτό το Σάββατο, ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ.
Για τις σχολικές μονάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή μαθητές και μαθήτριες:
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΑΣ ΜΟΝΑΔΑ.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα διατηρήσουν την ισχύ τους.
Ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε την δυνατότητα να εκτελέσουμε με ασφάλεια την όμορφη δράση μας.

Νέα προληπτικά μέτρα στις εκπαιδευτικές δομές της χώρας για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού

Την προληπτική αναστολή λειτουργίας Γυμνασίων και Λυκείων της γενικής εκπαίδευσης όλης της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης από τον COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία και δημοτικά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει δυνατότητα για εγγραφές στα ολοήμερα, προκειμένου να αποκομίσουν οι μαθητές εκπαιδευτικά οφέλη, να υποστηριχθούν έμπρακτα οι οικογένειες και να αποφευχθεί η επαφή με ομάδες αυξημένου κινδύνου, κυρίως παππούδες και γιαγιάδες. Οι αποφάσεις για τα σχολεία θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, και για τρεις εβδομάδες.

Ως προς τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, θα συνεχιστεί κανονικά η δια ζώσης λειτουργία τους. Έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ανάμεσα σε άλλους λόγους γιατί επιβαρύνονται δυσανάλογα από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Φροντιστήρια, δομές μελέτης, κέντρα ξένων γλωσσών θα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας για το ίδιο χρονικό διάστημα και θα μπορούν να λειτουργούν μόνο μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τα σχολεία που αναστέλλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους ξεκινούν άμεσα υποχρεωτική σύγχρονη τηλεκπαίδευση, ως εκ τούτου οι διευθυντές καλούνται να εκπονήσουν προγράμματα για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ύλη θα προχωράει κανονικά μέσω της τηλεκπαίδευσης.


 

Προσλήψεις 102 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το διδακτικό έτος 2020-2021 βάσει της Ειδικής Προκήρυξης (άρθρο 46 του ν. 4692/2020)

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι προσλαμβάνονται  102  μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ ως προσωρινοί αναπληρωτές με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2020-2021 βάσει της Ειδικής Προκήρυξης κάλυψης λειτουργικών αναγκών (άρθρο 46 του ν. 4692/2020).  

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, απευθείας στη σχολική μονάδα ή στο ΚΕΣΥ πρόσληψής τους. Εάν τοποθετούνται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα με τις περισσότερες ώρες.  

Ο πίνακας excel με τη ροή των προσλήψεων ΕΕΠΕΒΠ

Προσλήψεις 698 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση, ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2020-2021, βάσει Ειδικής Προκήρυξης κάλυψης λειτουργικών κενών

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2020-2021 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, βάσει Ειδικής Προκήρυξης κάλυψης λειτουργικών κενών [άρθρο 86 του ν. 4547/2018 (Α΄ 102), όπως ισχύει]:

 Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, απευθείας στην σχολική μονάδα πρόσληψής τους. Εάν τοποθετούνται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας.

1. Προσλήψεις_Γενική_ΔΕ_Ειδ.Προκήρυξη 

2. Προσλήψεις_ΕΑΕ_ΠΕ

3. Προσλήψεις ΓΕΝ_ΠΕ

4. Προσλήψεις_Παράλληλη_ΔΕ_ειδ.προκήρυξη 

5.Προσλήψεις _ΣΜΕΑΕ_ΔΕ_Ειδ. προκήρυξη 

Πρόσκληση Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής Π.Ε. και Δ.Ε. Κρήτης, σε ιστοσεμινάριο

 Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κρήτης, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων, καλούν τους/τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης (Δημοτικά, Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 12:00-14:00 σε ιστοσεμινάριο (webinar) με θέμα:

"Καλλιέργεια και ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας μέσα απο το μάθημα της Φυσικής Αγωγής"

Εισηγήτρια θα είναι η κ.Λίνα Ψούνη, δρ. Αθλητικής Ψυχολογίας και Αγωγής Υγείας, Ψυχολόγος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.
Η συμμετοχή θα γίνει: α) μέσω της ηλεκτρονικής αίθουσας Webex https://minedu-primary.webex.com/meet/zampetaki για τους προσκεκλημένους ομιλητές, τους/τις Υπεύθυνους/ες Φυσικής Αγωγής, τους/τις Σ.Ε.Ε. του ΠΕΚΕΣ  και την ομάδα τεχνικής υποστήριξης και β) μέσω του καναλιού στο YouTube,
στη διεύθυνση https://youtu.be/6NOjrlV8lqY, σε ζωντανή μετάδοση (live- streaming) για τους/τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτημάτων στο chat.
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του ΠΕΚΕΣ Κρήτης / ΔΡΑΣΕΙΣ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://pekes.pdekritis.gr/draseis/

Ενημέρωση για την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

 


Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 από 9:00 έως 17:00 θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την  εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(ΕΒΠ).

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά όπως προβλέπεται από την με αρ. Φ.350/51/139940/Ε3/14-10-2020 (Β’ 4537) Κ.Υ.Α. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με την K.Y.έχει συνταχτεί Πίνακας εκλογέων με στοιχεία από το «mySchool». Η όλη διαδικασία βασίζεται στο στοιχείο Εmail που έχει δηλωθεί στα στοιχεία επικοινωνίας του κάθε εκπαιδευτικού στο «mySchool».

Η διαδικασία προβλέπει:

·       την αποστολή ενός πρώτου ενημερωτικού ηλεκτρονικού μηνύματος, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4/11/2020  και

·       την αποστολή ενός δεύτερου ηλεκτρονικού μηνύματος που θα σταλεί λίγες μέρες πριν τις εκλογές και θα περιέχει πληροφορίες για τον τρόπο που θα ψηφίσουν οι εκπαιδευτικοί

Παρακαλώ ελέγξτε το προσωπικό σας Email (αυτό που έχετε δηλώσει στο «mySchool») για να επιβεβαιώσετε αν έχετε λάβει ή όχι το ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε εκλογέας μπορεί, πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, να απευθύνεται στην οικεία Εφορευτική Επιτροπή, σε περίπτωση που δεν έλαβε κάποιο από τα δύο ως άνω ειδικά – εξατομικευμένα ηλεκτρονικά μηνύματα ή για όποιο άλλο πρόβλημα που αφορά στην συμμετοχή του στον πίνακα εκλογέων.

Στοιχεία επικοινωνίας με την Εφορευτική επιτροπή

Καρατάσος Νικόλαος, Πρόεδρος (τηλ. )6947455218/ email: nikaratasos@gmail.com

Μπαμπάλα Ευγενία, Διαχειριστής

Μακρογιαννάκη Μιχαλίτσα, Μέλος

Πίνακας υποψηφίων αιρετών εκπροσώπων για το ΚΥΣΔΙΠ


H απόφαση ανακήρυξης