Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

Προσλήψεις 92 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), με σύμβαση τρίμηνης διάρκειας για την κάλυψη λειτουργικών κενών τα οποία προκύπτουν από λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του νέου κορωνοϊού COVID-19, για το διδακτικό έτος 2020-2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2020-2021 προσλαμβάνονται 92 μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ ως προσωρινοί αναπληρωτές με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου:

- στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) → 50

- στην Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη → 18

- στις Επιτροπές Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ)→10

- στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) → 13

- στις Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ → 1

με σύμβαση τρίμηνης διάρκειας, για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες οι οποίες προκύπτουν από λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του νέου κορωνοϊού COVID-19 [άρθρο 35 του ν. 4722/2020 (Α΄ 177)].

Οι προσλαμβανόμενοι στα ΚΕΣΥ οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στο ΚΕΣΥ πρόσληψής τους από την Τρίτη 20 έως και την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020.

Οι υπόλοιποι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία εντός δύο εργάσιμων ημερών από την επομένη της ημερομηνίας τοποθέτησής τους σε σχολική μονάδα, σύμφωνα με την απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερώνονται για τη διαδικασία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες.

Ο πίνακας των ονομάτων σε μορφή excel


 

Πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο του ΚΠΕ Αρχανών

 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών–Ρούβα–Γουβών,
στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη
συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να πραγματοποιήσει εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «COVID 19: Μέτρα προστασίας και ποιότητα ζωής» την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων που σχετίζονται με την πανδημία.
Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για την προστασία της υγείας τους στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού, τα μέτρα αντιμετώπισης και τις συνέπειες τους σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Θα αναφερθούν θέματα όπως τα υγειονομικά μέτρα προστασίας στο περιβάλλον, η κατάλληλη διατροφή για την ενίσχυση της σωματικής υγείας καθώς και η διαχείριση της ψυχικής υγείας. Παράλληλα θα προταθούν στους εκπαιδευτικούς βιωματικές δραστηριότητες που μπορούν να εφαρμοσθούν στη φύση ή στο ευρύτερο περιβάλλον του σχολείου.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί μέσω πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να συμμετάσχουν να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/dREqgKywuVqYwxD98 μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2020, ώστε
να τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος με τον οποίο θα εισέλθουν στην πλατφόρμα.
Πρόγραμμα
18:00-18:10 Μαρία Σφακιανάκη, Υπεύθυνη ΚΠΕ Αρχανών, «…Με τη ματιά της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»
18:10-18:40 Δρ. Αντώνης Παπαδάκης Υγιεινολόγος, Αν. Προϊστάμενος Τμ. Δημόσιας Υγιεινής Περιφέρειας Κρήτης, «Μέτρα προστασίας στο περιβάλλον για την αποφυγή της επιμόλυνσης»
18:40-19:10 Στέλιος Λιναρδάκης, Κλινικός διαιτολόγος, Προϊστάμενος του τμήματος Διατροφής του Βενιζελείου Νοσοκομείου, «Διατροφική αντιμετώπιση της πανδημίας»
19:10-19:40 Κατερίνα Μαλλιωτάκη, Σύμβουλος ψυχικής υγείας και Συστημική ψυχοθεραπεύτρια, «Όταν η ψυχή νοσεί…»
19:40-20:00 Άννα Μαρτιμιανάκη, Έλενα Φανιουδάκη (Μέλη της Παιδαγωγικής ομάδα του ΚΠΕ Αρχανών-Ρούβα-Γουβών), «Προτάσεις για βιωματικές δραστηριότητες στο πεδίο»
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται χωρίς δαπάνες για το ΚΠΕ Αρχανών. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.


Η Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Αρχανών-Ρούβα-Γουβών
Σφακιανάκη Μαρία
Γεωπόνος, Msc Βιολογίας

Πρόσκληση συμμετοχής περιβαλλοντικών ομάδων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Το σεισμικό τόξο που μας… ενώνει» για το σχ. έτος 2020-2021. ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου

 

Σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Το σεισμικό τόξο που μας… ενώνει” (αρ. έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. Φ7/ΕΠ/195699/203878/Δ7-23/12/2019), το οποίο συντονίζει το ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου συνεχίζει τη λειτουργία του και τη φετινή χρονιά.

Προσκαλούμε τις σχολικές περιβαλλοντικές ομάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (εκπαιδευτικούς-μαθητές/τριες),  να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση στο https://forms.gle/ritYBcAafK2CRMYUA , αρχικά μέχρι την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, προκειμένου κατόπιν να ξεκινήσουμε την οργάνωση των δραστηριοτήτων μας. Ευελπιστούμε ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής μας, δεν θα αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για τη συμμετοχή των σχολικών περιβαλλοντικών ομάδων στις δράσεις του δικτύου μας. Σας περιμένουμε όλους και όλες στο δίκτυο μας.

Η διαδικασία είναι ίδια, τόσο για όσους συμμετείχαν παλαιότερα, όσο και για αυτούς που επιθυμούν να ενταχθούν για πρώτη φορά στο δίκτυο. Η συμμετοχή-ένταξη στο δίκτυο αφορά το σχολικό έτος που διανύουμε. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ε.Θ.Δ.: «Το Σεισμικό Τόξο που μας... ενώνει» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου  https://www.kpezakyn.gr/diktio/ . Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2695053417 ή μέσω email   kpezakyn@gmail.com .

Η Υπεύθυνη Λειτουργίας του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου

και Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του

Ε.Θ.Δ. «Το Σεισμικό Τόξο που μας....ενώνει»

 

           Πηνελόπη Αβούρη              

Προσλήψεις εκπαιδευτικών για κάλυψη νέων αναγκών που προκύπτουν στο πλαίσιο πρόληψης από τον κορωνοϊό

 

Προσλήψεις  2.380 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη γενική εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να καλύψουν νέες προσωρινές ανάγκες σε σχέση με την πρόληψη από τον COVID-19.

 Οι προσλαμβανόμενοι στα Μουσικά Σχολεία, και στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.), οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έως και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020.

Οι λοιποί προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία εντός δύο εργάσιμων ημερών από την επομένη της ημερομηνίας τοποθέτησής τους σε σχολική μονάδα, σύμφωνα με την απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερώνονται για τη διαδικασία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες.

 Το Δελτίο Τύπου σε μορφή doc 

Προσλήψεις_Γενικής_covid 

Προσλήψεις _ΕΑΕ_ΠΕ 

Προσλήψεις_ΕΙΔΙΚΗΣ_ΔΕ

Προσλήψεις_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΔΕ 

Προσλήψεις_ΓΕΝΙΚΗΣ_ΔΕ 

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΠΕ ΒΑΜΟΥ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, στα πλαίσια των Εξ Αποστάσεως και διαδικτυακών δράσεών του, οργανώνει Διαδικτυακό Εισαγωγικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, από τις 11 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η στήριξη των εκπαιδευτικών που σχεδιάζουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων. Στόχοι είναι η γνωριμία τους με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και διαδικτυακά εργαλεία του ΚΠΕ Βάμου, η απόκτηση γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων που προωθούν την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση για την Αειφορία στα σχολεία.

 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.30 - 11.00 Σύνδεση στη διαδικτυακή πλατφόρμα.

11.00 - 11.15:    Παιχνίδι γνωριμίας

11.15 - 11.35:    Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δικτύων του ΚΠΕ Βάμου

11.35 - 12.05:    Ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό και διαδικτυακά εργαλεία του ΚΠΕ Βάμου για Εξ Αποστάσεως Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

12.05 - 12.25:    Η εφαρμογή της μεθόδου Project στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων.

12.25 - 13.00:    Ερωτήσεις - συζήτηση

 

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά με τη μορφή σύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (τηλεδιάσκεψη). Η πλατφόρμα και οδηγίες για τη σύνδεση και συμμετοχή θα σταλούν στους συμμετέχοντες.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό το Διαδικτυακό Σεμινάριο, θα πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά μέχρι την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 πατώντας ΕΔΩ

.

Για το ΚΠΕ Βάμου

Ο Υπεύθυνος

 

Ποντικάκης Φώτιος


 

Πρόσκληση συμμετοχής Σχ. μονάδων στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Θεματικό Δίκτυο «Κάστρα ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει»

 

Σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό και Ευρωπαϊκό θεματικό δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που συντονίζει το κέντρο μας, με τίτλο: «Κάστρα ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει» συνεχίζει τη λειτουργία του. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και το θέμα είναι κατάλληλο για μελέτη από τους μαθητές, το ΚΠΕ Μολάων σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Εκπ/σης της χώρας (Λακωνίας, Κυκλάδων, Αχαΐας, Χανίων, Β Αθήνας  κ.α.) συμμετέχει στις εκδηλώσεις αυτές αφιερώνοντας το θέμα της μελέτης του κάθε κάστρου για τα δύο επόμενα έτη, και για το σκοπό αυτό.

 Το ΚΠΕ Μολάων προσκαλεί όλους τους εκπαιδευτικούς (είτε ήδη συμμετέχουν είτε θέλουν να ενταχθούν για πρώτη φορά) που έχουν σκοπό να υλοποιήσουν την σχολική χρονιά 2020-2021  περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές ενότητες του δικτύου μας, να δηλώσουν την συμμετοχή τους σε αυτό, συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση που ακολουθεί.( το σχολείο θα στείλει την αίτηση στον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσής του, ο οποίος  στη συνέχεια θα  την αποστείλει στο ΚΠΕ Μολάων)

 Σε συνεργασία με τις Δ/σεις Εκπ/σης θα ακολουθήσει ενημέρωση για τον τρόπο υλοποίησης και προβολής των εργασιών στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων.

   Ενδεικτικές θεματικές ενότητες:

1.    Τοποθέτηση στο χάρτη καταγραφή οχυρωματικού δικτύου της περιοχής.

2.    Φυσικό περιβάλλον. Γεωμορφολογία της περιοχής και ειδικότερα του κάστρου. Χλωρίδα, πανίδα κ.α. αλληλεπίδραση ανθρώπου-φύσης.

3.    Ιστορικό υπόβαθρο

4.    Πολεοδομικός σχεδιασμός .Δομή πόλης, οχύρωση, οργάνωση οικισμών.

5.    Αρχιτεκτονική Μορφολογία κτισμάτων, υλικά κατασκευής, εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον.

6.    Ενεργειακές ανάγκες- πηγές ενέργειας (χτες-σήμερα), ύδρευση-αποχέτευση, επιπτώσεις στο περιβάλλον.

7.    Λατρεία – Τόποι λατρείας – Καταγραφή θρησκευτικών κτιρίων όλων των εποχών – Αρχιτεκτονική – Αγιογραφίες κ.ά.

8.    Παραγωγή, κοινωνία, οικονομία. Οικονομικές δραστηριότητες που εκπορεύονται από το φυσικό περιβάλλον, άλλες δραστηριότητες, επαγγέλματα – ασχολίες κατοίκων τότε  και σήμερα. Επιβίωση κάποιων παραδοσιακών επαγγελμάτων, παραδοσιακές αγορές κ.ά.

9.    Αξίες, ήθη, παραδόσεις, κοινωνικές συναναστροφές, εορτές, (πανηγύρια, παζάρια, χαμάμ κ.ά.)

10. Πρακτικές αειφορικής διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας του οικισμού.

11. Εναλλακτικές μορφές τουριστικής ανάπτυξης, αξιοποίησης, επανάχρησης των κτισμάτων αυτών

12. Επαναχρησιμοποίησης δομικών και άλλων υλικών.

13 Καλλιτεχνική αξιοποίηση του θέματος.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του δικτύου, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.kpemolaon.gr

   Οι εκπαιδευτικοί που μετέχουν ήδη, ή πρόκειται να ενταχθούν στο δίκτυο, έχουν προτεραιότητα  για την επίσκεψή τους στο κέντρο μας και την παρακολούθηση των προγραμμάτων μας, με τις περιβαλλοντικές τους ομάδες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του ΚΠΕ  Μολάων.

     

                                                                 Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ

 

 

                                                                Νικόλαος Παπαδάκης

Συνεχίζονται οι επισκέψεις της Ομάδας Φυσικής Αγωγής στην περιφέρεια

 

Στις επισκέψεις της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της εβδομάδας που ολοκληρώνεται, συμπεριλήφθηκαν, το 2ο Γυμνάσιο Χανίων, το 2ο ΓΕΛ Χανίων, το ΓΕΛ Βάμου, το ΕΠΑΛ Βρυσσών, το Γυμνάσιο Βρυσσών, το ΓΕΛ Σφακίων και το Γυμνάσιο Σφακίων. Στις επισκέψεις συζητήθηκαν με τους καθηγητές φυσικής αγωγής και τους Δ/ντες των σχολικών μονάδων δυνατότητες βελτίωσης και διαπιστώθηκε η σημαντικότατη εργασία που γίνεται  από τους συναδέλφους.