Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

Πρόσκληση σε εξ αποστάσεως επιμόρφωση


Στην προσπάθεια να ανταποκριθούμε στην άμεση ανάγκη των συναδέλφων Φυσικής Αγωγής για υποστήριξη στην δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού κατάλληλου για την σύγχρονη και την ασύγχρονη εκπαίδευση, διοργανώνουμε, σε συνεργασία  με τους Υπεύθυνους Ομάδας Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού των Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, ένα δίωρο εξ αποστάσεως σεμινάριο με θέμα: “Εισαγωγικό Πλαίσιο Παιδαγωγικής Αξιοποίησης της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης" καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των οικείων σχολικών μονάδων να την παρακολουθήσουν.
            Το δίωρο αυτό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί επαναλαμβανόμενο κατά το διάστημα 7-10 Απριλίου, με χρήση της πλατφόρμας Zoom.us, στην διεύθυνση: https://zoom.us/j/800842522  ID: 800-842-522.
            Προσκεκλημένος εισηγητής θα είναι ο κ. Καρβούνης Χαράλαμπος, Διευθυντής του Δ.Σ. Άδελε Ρεθύμνου και Αναπληρωτής της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων στην Δ.Π.Ε. Ρεθύμνης, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε μαθησιακά περιβάλλοντα σύγχρονης μετάδοσης με έμφαση στη Διδακτική Αξιοποίηση της Διαδραστικής Τηλεδιάσκεψης και επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση του ίδιου Πανεπιστημίου.
            Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν άμεσα την φόρμα εδώ: Εισαγωγικό Πλαίσιο Παιδαγωγικής Αξιοποίησης της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης      προκειμένου να καταρτιστεί η λίστα των συμμετεχόντων. προκειμένου να καταρτιστεί η λίστα των συμμετεχόντων. Ζητούμε την κατανόησή σας διότι, λόγω του περιορισμένου χρόνου, της δυναμικότητας της πλατφόρμας (μέχρι 100 άτομα) και του μεγάλου αριθμού των συναδέλφων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τους/τις συναδέλφους των νομών, ως εξής:

·         Τρίτη 7/4 και ώρα 14:00-16:00 (νομοί Ρεθύμνης και Λασιθίου)
·         Τρίτη 7/4 και ώρα 17:00-19:00 (νομός Χανίων)
·         Τετάρτη 8/4 και ώρα 14:00-16:00 (νομός Ηρακλείου Ι)
·         Τετάρτη 8/4 και ώρα 17:00-19:00 (νομός Ηρακλείου ΙΙ)
·         Πέμπτη 9/4 και ώρα 14:00 – 16:00 (όλοι οι νομοί/ Προσοχή: δεν θα πραγματοποιηθεί αν καλυφθούν όλοι οι συνάδελφοι τις προηγούμενες μέρες).

            Εφόσον υπάρξουν κενές θέσεις, αυτές μπορούν να καλυφθούν από συναδέλφους άλλου νομού. Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων μιας ημέρας, οι συνάδελφοι θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο σε μια από τις επόμενες.
            Σας ενημερώνουμε επίσης ότι εξ αιτίας των παραπάνω έκτακτων δράσεων, μετατίθενται οι προγραμματισμένες μας συνεργασίες με σκοπό την κατά περίπτωση επίλυση αποριών και την παρακολούθηση της υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τις ίδιες μέρες και ώρα 16:00-19:00 (δ/νση: https://zoom.us/j/800842522 ID: 800-842-522 ).
Παρακαλούμε τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας εκπ/σης  να  ενημερώσουν με τον προσφορότερο τρόπο τους/τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του σχολείου τους.Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΛΗΔΑ ΖΑΜΠΕΤΑΚΗ


Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, από την Τετάρτη 8 Απριλίου, έχει εξασφαλίσει η συνεργασία της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του  Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη, και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας της χώρας  Cosmote, Vodafone και Wind.

Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στο μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων και παραχώρησαν πρόσβαση χωρίς χρέωση στις κάτωθι ιστοσελίδεςπου χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία: