Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020 KAI ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΕΤΟΣ 2020 ΝΟΤΙΟΥ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟΥ

Σε συνέχεια της αριθμ. 73289/Η2/10-5-2019 (ΑΔΑ: 9ΒΚ44653ΠΣ-3Ξ9) Πρόσκλησης και προκειμένου να καλυφθούν οι εναπομείνασες κενές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε σχολικές μονάδες εξωτερικού ανά κλάδο και Συντονιστικό Γραφείο, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ α λ ε ί  τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των κλάδων και ειδικοτήτων έτσι όπως προκύπτουν από τον επισυναπτόμενο πίνακα χωρών-ειδικοτήτων, οι οποίοι επιθυμούν να αποσπαστούν από το σχολικό έτος 2019-2020 και από το ημερολογιακό έτος 2020 για το Νότιο Ημισφαίριο να υποβάλουν αίτηση απόσπασης.Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 12 -12-2019 μέχρι 17 -12-2019 και ώρα 14.00.
Το έγγραφο ολοκληρωμένο σε μορφή pdf 
Φύλλο Μητρώου εκπαιδευτικού σε μορφή doc

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο OpenEarth 2020Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)  Έδεσσας Γιαννιτσών, 
o        ως κομβικός συνεργάτης σε ότι αφορά στην Εκπαίδευση
o        στο πλαίσιο λειτουργίας και συντονισμού των Εθνικών Θεματικών Δικτύων του Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ… «ΑΧΡΗΣΤΑ»  και ΝΕΡΟ & ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,
 σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε ή και να συμμετάσχετε με ανακοίνωσή σας στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο OpenEarth 2020, που έχει ως αντικείμενο την Κλιματική Αλλαγή. Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη από τις 12 έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2020.
 1: Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργήσει μία τουλάχιστον Συνεδρία η οποία θα δώσει βήμα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να παρουσιάσουν το έργο* τους -μετά από αξιολόγηση από κριτές-, στην αγγλική γλώσσα, λαμβάνοντας τη σχετική βεβαίωση ανακοίνωσης σε επιστημονικό συνέδριο.
2: Το δικαίωμα συμμετοχής και ανακοίνωσης στο Συνέδριο δίνεται δίχως χρέωση, αδαπάνως.
3: Οι καλύτερες ανακοινώσεις θα δημοσιευθούν ως άρθρα -μετά από νέα αξιολόγηση- στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό "Desalination and Water Treatment Journal".
4: Μια πλήρης ημέρα επίσκεψης-εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2020 στην ελληνική πιλοτική περιοχή του ευρωπαϊκού έργου BalkanRoad -στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνεται το παρόν συνέδριο- , συγκεκριμένα στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη, στη Νάουσα.
5: Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων προς κρίση έχει μετατεθεί  για τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

SAVE THE DATE: 12 έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2020.
Όσες και όσοι ενδιαφερόσαστε να συμμετάσχετε, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για περαιτέρω πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής.
Την εγκυρότητα και το κύρος του Συνεδρίου διασφαλίζουν οι διοργανωτές του, που είναι το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ως επικεφαλής οργανισμός), η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας καθώς και οι λοιποί εταίροι του ευρωπαϊκού προγράμματος BalkanROAD, δηλαδή οι, Association of Agri-Environmental Farmers (AAEF), Association of Agri-Environmental Farmers (AAEF), Agricultural University of Tirana (AUT), Macedonian Organic Producers Federation (MOPF).

Προτεινόμενες από εμάς θεματικές περιοχές* που μπορείτε να αναδείξετε μέσα από το έργο σας είναι:
o   Κλιματική αλλαγή-κίνδυνοι και ευκαιρίες
o   Κυκλική οικονομία και βιοοικονομία
o   Πρωτοβουλίες καινοτομίας και επιχειρηματικότητας
o   Περιβαλλοντική εκπαίδευση-η επιστήμη της διδασκαλίας
o   Κυκλική οικονομία μέσω της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
o   Περιβαλλοντική εκπαίδευση στα διάφορα επίπεδα των εκπαιδευτικών συστημάτων
o   Εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη
o   Στόχος 4ος αειφόρου ανάπτυξης (agenda2030): ποιοτική εκπαίδευση
o   Στρατηγική για τα απόβλητα
o   Νερό, επεξεργασία υγρών αποβλήτων και λυμάτων

Η δράση, μέσω της παρούσας πρόσκλησης, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτ/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  και σε μαθητές Β/θμιας Εκπαίδευσης, της επικράτειας , δηλαδή σε όλους εσάς τους αποδέκτες της πρόσκλησής μας.

Ευχαριστούμε και   Καλές Γιορτές ! 


ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
tel. +30 23810 51337 , fax. +30 23810 21737
mob. 6973557419 , e-mail. mail@kpe-edess.pel.sch.gr

ECOMOBILITY, Οικολογική Μετακίνηση 2019-20

Το πρόγραμμα «ECOMOBILITY, Οικολογική Μετακίνηση 2019-20» διοργανώνεται για 17 θ συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ τάξης των Γυμνασίων της  χώρας μας παράλληλα  με το πρόγραμμα FREEMOBILITY 2019-20 που
διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε εφήβους μαθητές Ειδικών Σχολείων.