Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019

Erasmus+ Οδηγός Προγράμματος 2020

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ένα δίκτυο για τη Βιώσιμη Πόλη»


Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου “Βιώσιμη Πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία” που συντονίζει πρόκειται να οργανώσει στις 18/12/2019 και ώρες 17.00 - 20.00, σύγχρονο από απόσταση εισαγωγικό επιμορφωτικό σεμινάριο (webinar) με θέμα «Ένα δίκτυο για τη Βιώσιμη Πόλη» .
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τα εξής θέματα:
·         Παρουσίαση της φιλοσοφίας και των αρχών του δικτύου
·         Περιγραφή δικτύου
·         Το εκπαιδευτικό υλικό του δικτύου
·         Το μαθητικό συνέδριο
·         Παιδαγωγικές αρχές και διαχείριση της ομάδας
·         Συζήτηση

Ο τρόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου (σύγχρονο από απόσταση) μέσω διαδικτύου επιλέχθηκε για να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς μέλη του δικτύου, να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Η πλατφόρμα υλοποίησης του σεμιναρίου είναι το moodle και bigbluebutton.
Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν θέματα που σχετίζονται με τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του δικτύου και θα απαντηθούν ερωτήματα που σχετίζονται με αυτό από την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ. Στόχος του σεμιναρίου εκτός από την ενημέρωση είναι η συζήτηση και κατάθεση απόψεων σχετικά με το δίκτυο.
Στο σεμινάριο μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής: 
·         Εκπαιδευτικοί Περιβαλλοντικών Ομάδων που συμμετέχουν στο δίκτυο.
·         Υπεύθυνοι ΠΕ/ΣΔ που συμμετέχουν στο δίκτυο
·         Μέλη των ΚΠΕ που συμμετέχουν στο δίκτυο
·         Συντονιστές Εκπαίδευσης για την Αειφορία των Διευθύνσεων των σχολείων μελών του δικτύου
Η αίτηση γίνεται στη διεύθυνση https://tinyurl.com/viosimiapostasi19 μέχρι τις 11/12/2019.
 


Εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»


Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Δ/νση Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Υποστήριξης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αειφορίας, Τμήμα Γ’ Πολιτιστικών Θεμάτων και Υποστηρικτικών Δομών,  ενέκρινε για το σχολικό έτος 2019-2020  με αρ. πρωτ. Φ.1/ΔΝ/185391/Δ7/26-11-2019 την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Το Διάζωμα είναι μια Κίνηση Πολιτών, η οποία έχει ως σκοπό την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους, την ένταξή τους στην καθημερινότητά μας και τη σύνδεσή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς σχολείων Πρωτοβάθμιας (Δημοτικό) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο, Λύκειο) Εκπαίδευσης και στόχος του είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν, να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν τα αρχαία θέατρα, αυτό το κορυφαίο επίτευγμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, εκεί όπου συντελέσθηκε η έκρηξη των δημοκρατικών θεσμών και άνθισε η πολιτιστική και πνευματική δημιουργία.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή/τριας της σχολικής μονάδας. Θα πρέπει να έχει προηγηθεί η ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών που επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση και να έχει εξασφαλιστεί η ενυπόγραφη δήλωση συναίνεσης αυτών έχοντας υπόψη ότι η συμμετοχή των παιδιών τους δεν είναι υποχρεωτική.

Πριν την υλοποίηση του προγράμματος θα πρέπει να προηγηθεί ενημέρωση των Συντονιστών/στριών Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία των οικείων ΠΕ.Κ.Ε.Σ., καθώς και των Υπεύθυνων Πολιτιστικών Θεμάτων/Σχολικών Δραστηριοτήτων των οικείων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου ανήκει το σχολείο.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μαζί με την ομάδα των μαθητών/τριών που θα συγκροτήσουν θα επιλέξουν το αρχαίο θέατρο που το σχολείο τους θα «υιοθετήσει» και στη συνέχεια οι μαθητές/τριες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών θα συγκεντρώσουν και θα επεξεργασθούν το υλικό για το αρχαίο θέατρο και τον περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο. Θα ετοιμάσουν την ξενάγηση και θα την υλοποιήσουν σε μαθητές του σχολείου τους. Για την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο απαιτείται αίτηση στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων στην ευθύνη της οποίας ανήκει το αρχαίο θέατρο (επισυνάπτεται ενδεικτικός κατάλογος χώρων θέασης και ακρόασης με αναφορά στα μνημεία, στον δήμο και την τοποθεσία καθώς και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων όπου αυτά ανήκουν).

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αντλούν πλούσιο υποστηρικτικό υλικό από:
1.      τον εκπαιδευτικό φάκελο του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Αρχαίο θέατρο στον κύκλο του χρόνου» που έχει αποσταλεί στις κατά τόπους διευθύνσεις της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και έχει αναρτηθεί στον κόμβο του Υπουργείου Πολιτισμού www.ancienttheater.culture.gr.

2.      από την ιστοσελίδα του «Διαζώματος» www.diazoma.gr. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ενότητες: «Τα θέατρα» (με υποενότητες, Ταυτότητα Αρχαίων θεάτρων, Θεατροπαιδεία, Περιηγήσεις), «Οι διαδρομές», «eΒιβλιοθήκη», «Generation D».

Η ενότητα «Generation D» (http://www.diazoma.gr/generationd/#/) του Διαζώματος αποτελεί την εκπαιδευτική πλατφόρμα που φιλοξενεί και προβάλλει τις μαθητικές δημιουργίες από τις εκπαιδευτικές δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται στα σχολεία από το 2010 κι εξής με όχημα τα αρχαία θέατρα, ωδεία και στάδια και τη συνάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας με αυτά. Ενδεικτικά αναφέρονται παρουσιάσεις με τη χρήση λογισμικών παρουσίασης (π.χ. με power-point) της ιστορίας, της αρχιτεκτονικής δομής και της χρήσης μέσα στον χρόνο όλων των χώρων θέασης και ακρόασης, η πραγματοποίηση μουσικοθεατρικών δρωμένων, Μαθητικών Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου, έντυπα (ελληνικά και ξενόγλωσσα), αφίσες, οδηγοί ξενάγησης, άρθρα στον τύπο, έντυπο ή ηλεκτρονικό, βίντεο, μικρού μήκους ταινίες, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια κ.λπ.

Η χρήση του παρουσιαζόμενου ή διαμοιρασθέντος εκπαιδευτικού υλικού να μην υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα και να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο «περί πνευματικής ιδιοκτησίας» (Ν.4212/2013).

Το πρόγραμμα θα πρέπει να υλοποιείται με την υποχρεωτική παρουσία του/της εκπαιδευτικού της τάξης και να έχει συνολική διάρκεια τρεις (3) διδακτικές ώρες. Κατά την εφαρμογή του προγράμματος εντός ωρολογίου προγράμματος και σχολικού πλαισίου, να μην παρακωλύεται με οποιονδήποτε τρόπο η εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Κατά την υλοποίηση των δράσεων θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένη η προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών/τριών, βάσει της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας (ν. 2472/1997, ν. 4139/2013, Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679, Οδηγία 2002/58/ΕΚ και Οδηγία 2009/136/ΕΚ). Επίσης, δεν θα πρέπει να επιτραπεί σε καμία περίπτωση η φωτογράφιση, η βιντεοσκόπηση και η ηχογράφηση των μαθητών/τριών.

Σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση δράσεων του προγράμματος σε χώρους εκτός σχολείου θα πρέπει:
α) η επίσκεψη των μαθητών/τριών να πραγματοποιείται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και τη σύμφωνη γνώμη του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής μονάδας και με ευθύνη αυτών καθώς και με την παρουσία εκπαιδευτικού/ών της σχολικής μονάδας
β) να τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις περί ασφαλούς μετακίνησης, όπως ορίζονται στο ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109/τ.Α’/2017) για την Π/θμια Εκπαίδευση. Για τις σχολικές επισκέψεις και μετακινήσεις των μαθητών /τριών για την Δ/θμια να λαμβάνονται υπόψη όσα προβλέπει η υπ. απόφαση αριθ. 33120/ΓΔ4/6-3-17 Υ.Α., αριθ. Φύλλου 681, τευχ. Β, με τίτλο: Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός Χώρας.
γ) οι χώροι υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος να πληρούν τις προϋποθέσεις των χώρων συνάθροισης κοινού, και να έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών/τριών.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο εν λόγω πρόγραμμα είναι δωρεάν και προαιρετική και ότι δεν θα υπάρχει διάθεση/προβολή  οποιουδήποτε υλικού που μπορεί να αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση/προώθηση εμπορικών προϊόντων φορέων/επιχειρήσεων ή υπηρεσιών ατόμων/φορέων ή δεν είναι εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. για το σχολικό έτος 2019-2020, συμπεριλαμβανομένων και των αναφορών σε τυχόν χορηγούς του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος. Επίσης, θα απουσιάζει οποιοδήποτε στοιχείο διαφημιστικού, προπαγανδιστικού, προσηλυτιστικού, αυταρχικού, ρατσιστικού, ξενοφοβικού, έμφυλων διακρίσεων ή μη σεβασμού της διαφορετικότητας χαρακτήρα. Τέλος, το εν λόγω πρόγραμμα να μη χρησιμοποιηθεί για κανενός είδους διαφημιστικό ή άλλο εμπορικό σκοπό.(Για περισσότερες πληροφορίες: Σωματείο Διάζωμα, τηλ. επικ. 2108254256, e-mail: info@diazoma.gr)ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΧΩΡΩΝ ΘΕΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΑΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Α. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΝΗΜΕΙΟ
ΔΗΜΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ (Εφορεία
Αρχαιοτήτων)
Θέατρο Διονύσου Ελευθερέως,
Ωδείο Περικλέους
Αθηναίων
Αθήνα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών
Ηρώδειο
Αθηναίων
Αθήνα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών
Θέατρο Θορικού
Λαυρεωτικής
Θορικός
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής
Θέατρο Ικαρίας
Διονύσου
Διόνυσος
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής
Θέατρο Αμφιαρείου
Ωρωπού
Ωρωπός
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής
Εξέδρα Ελευσίνας, Τελεστήριο Ελευσίνας, Βαθμιδωτό άνδηρο Ελευσίνας, Βουλευτήριο Ελευσίνας
Ελευσίνας
Ελευσίς
Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής
Θέατρο Αχαρνών
Αχαρνών
Αχαρναί
Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής
Θέατρο Ζέας
Πειραιά
Πειραιάς
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων
Θέατρο Ευωνύμου Τράχωνες Αλίμου
Αλίμου
Άλιμος
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών : Μακρυγιάννη 2-4, τηλ. 210-9238747, efaath@culture.gr
Εφορεία Ανατολικής Αττικής: Συγγρού 98-100,  τηλ. 210-3219792, efaanat@culture.gr
Εφορεία Δυτικής Αττικής: Πανός 16, Αθήνα, τηλ. 210-3213571, efada@culture.gr
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, Αλκιβιάδου 233, Πειραιάς, τηλ. 210-4590700,   


Β. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΜΝΗΜΕΙΟ
ΔΗΜΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
(Εφορεία  Αρχαιοτήτων)
Θέατρο Επιδαύρου, Ωδείο Επιδαύρου
Επιδαύρου
Λυγουριό/Επίδαυρος
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας
Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Επιδαύρου
Αρχαία Επίδαυρος
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας
Κλασικό θέατρο Άργους με ευθύγραμμα εδώλια, Ελληνιστικό θέατρο Άργους, Θεατρικός χώρος αρχαίας Αγοράς Άργους
Άργους-Μυκηνών
Άργος
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας
Θέατρο Γυθείου
Ανατολικής Μάνης
Γύθειο
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας
Θέατρο Σπάρτης


Σπάρτης
Σπάρτη
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας
Ωδείο αρχαίας Κορίνθου
Κορίνθου
Αρχαία Κόρινθος
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας
Θέατρο Σικυώνας
Σικυωνίων
Σικυώνα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας
Θέατρο αρχαίας Μεσσήνης, Εκκλησιαστήριο αρχαίας Μεσσήνης, Βουλευτήριο αρχαίας Μεσσήνης, Στάδιο αρχαίας Μεσσήνης
Μεσσήνης
Μεσσήνη
Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας
Θέατρο Μεγαλόπολης
Μεγαλόπολης
Μεγαλόπολη
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας
Θέατρο Επισκοπής Τεγέας
Τεγέας
Επισκοπή
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας
Θέατρο Αρκαδικού Ορχομενού
Λεβιδίου
Ορχομενός
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας
Θέατρο Μαντινείας
Μαντινείας
Μαντίνεια
Εφορεία Αρχαιοτήτων
Αρκαδίας

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας: Πλατεία Συντάγματος, Ναύπλιο, τηλ. 27520-27502,
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας: Αγησιλάου 59, Σπάρτη, τηλ. 27310-25363, 2731028503,
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας: Αρχαία Κόρινθος, Κόρινθος,  τηλ. 27410-32630,  
Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας: Μπενάκη και Παπάζογλου 6, Καλαμάτα, τηλ. 27210-63100,
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας: Καλαβρύτων 211, Τρίπολη, τηλ. 2710-225243, efaark@culture.gr


Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΜΝΗΜΕΙΟ
ΔΗΜΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ (Εφορεία Αρχαιοτήτων)
Θέατρο Βοιωτικού Ορχομενού
Ορχομενού
Ορχομενός
Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας
Θέατρο: Καβείριο Θήβας
Θηβών
Θήβα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας
Θέατρο Χαιρώνειας
Χαιρώνειας
Χαιρώνεια
Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας
Θέατρο Δελφών
Δελφών
Δελφοί
Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας
Θέατρο Ερέτριας
Ερέτριας
Ερέτρια
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας

Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας: Μουσείο Θηβών, Θρεψιάδου 1, Πλατεία Κεραμοπούλου, Θήβα,
τηλ. 22620-23559, 22620-80945,  efavio@culture.gr
Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος: Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Δελφοί, τηλ. 22650-82313,
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας: Αρεθούσης & Ι. Κιαπέκου, Χαλκίδα, τηλ. 22210-22402,   efaeuv@culture.gr

 

Δ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΜΝΗΜΕΙΟ
ΔΗΜΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ (Εφορεία Αρχαιοτήτων)
Ωδείο Πάτρας
Πατρέων
Πάτρα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας
Αμφιθέατρο ή Στάδιο Πάτρας

Πατρέων
Πάτρα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας
Θέατρο Αιγείρας
Αιγιαλείας
Αιγείρα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας
Θέατρο Ήλιδος
Αμαλιάδας
Ήλιδα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας
Θέατρο Πλατιάνας
Σκυλλούντος
Πλατιάνα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας
Θέατρο Πλευρώνας
Μεσολογγίου
Ν. Πλευρώνα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος
Θέατρο Μακύνειας
Ναυπακτίας
Μακύνεια
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος
Θέατρο Στράτου
Στράτου
Στράτος
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος
Θέατρο Οινιάδων
Οινιαδών
Οινιάδες
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος
Θέατρο Καλυδώνας
Μεσολογγίου
Καλυδώνα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος

 Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας: Αλ. Υψηλάντου 197, Πάτρα, τηλ. 2610-275070, 2610-276143,
 Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας: Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας, Αρχαία Ολυμπία, τηλ. 26240-23753,
 Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος: Μάγερ Ιωάννη Ιακώβου 4, Μεσολόγγι, τηλ.  
 26310-55654, efaait@culture.gr


Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΜΝΗΜΕΙΟ
ΔΗΜΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ (Εφορεία Αρχαιοτήτων)
Θέατρο Γιτάνων
Φιλιατών
Γίτανα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας
Ωδείο Νικόπολης, Θέατρο Νικόπολης, Στάδιο Νικόπολης
Πρέβεζας
Νικόπολη
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας
Μικρό Θέατρο Αμβρακίας, Μεγάλο Θέατρο Αμβρακίας
Αρταίων
Άρτα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας
Θέατρο Κασσώπης, Βουλευτήριο Κασσώπης
Πρέβεζας
Κασσώπη
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας
Θέατρο Δωδώνης
Δωδώνης
Δωδώνη
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας: Κύπρου 68, Ηγουμενίτσα, τηλ. 26650-29177, 26650-29178,
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας,: Εθνικής Αντιστάσεως 108-110, Πρέβεζα, τηλ. 26820-89890
Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας: Αράχθου & Μανωλιάσσης, Άρτα, 26810-24636, efaart@culture.gr
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων: Πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Ιωάννινα, τηλ. 26510-01089,

ΣΤ.  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΜΝΗΜΕΙΟ
ΔΗΜΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
(Εφορεία  Αρχαιοτήτων)
Θέατρο Δημητριάδος
Βόλου
Δημητριάδα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας
Θέατρο Φθιωτίδων Θηβών
Νέας Αγχιάλου
Ν. Αγχίαλος
Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας
Θέατρο Λάρισας, Μικρό θέατρο Λάρισας
Λαρισαίων
Λάρισα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας

Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας: Αθανασάκη 1, Βόλος, τηλ. 24210-76278,
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας: Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, Μεζούρλο, τηλ. 2413508200,

Ζ.  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΜΝΗΜΕΙΟ
ΔΗΜΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ (Εφορεία  Αρχαιοτήτων)
Ωδείο Θεσσαλονίκης, Θέατρο-Στάδιο Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης
Θέατρο Βεργίνας
Βεργίνας
Βεργίνα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας
Θέατρο Μίεζας
Νάουσας
Κοπανός
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας
Θέατρο Δίου, Ρωμαϊκό θέατρο Δίου, Ρωμαϊκό Ωδείο Δίου
Δίου- Ολύμπου
Δίον
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης  Θεσσαλονίκης: Επταπύργιο, Θεσσαλονίκη,  τηλ. 2313310400,  efapoth@culture.gr
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας: Ρήγα Φεραίου 16-18, Βέροια, τηλ. 23310-29737
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας: Παρμενίωνος 32, Κατερίνη, τηλ. 23510-47883, efapie@culture.gr

Η.   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΜΝΗΜΕΙΟ
ΔΗΜΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ (Εφορεία  Αρχαιοτήτων)
Θέατρο Φιλίππων
Καβάλας
Κρηνίδες
Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας
Θέατρο Θάσου, Ωδείο Θάσου
Θάσου
Θάσος
Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας
Θέατρο Μαρώνειας
Μαρωνείας-Σαπών
Μαρώνεια
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης
Βουλευτήριο Σαμοθράκης-Καβείριο, Θόλος της Αρσινόης Καβείριο, Θέατρο Σαμοθράκης Καβείριο, Κυκλικός θεατρικός χώρος-Καβείριο Σαμοθράκης
Σαμοθράκης
Σαμοθράκη
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας: Κύπρου 14, Καβάλα, τηλ. 2510-228689,
  Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης: Α. Συμεωνίδη 4, Κομοτηνή, τηλ.  25310-22411, efarod@culture.gr

Θ.   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΜΝΗΜΕΙΟ
ΔΗΜΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΕΠΚΑ (Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων)
Θέατρο Ηφαιστίας,
Λήμνου
Ηφαιστία-Λήμνος
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου
Θέατρο Μυτιλήνης
Λέσβου
Μυτιλήνη
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου: Σαπφούς 22, Μυτιλήνη, τηλ. 22510-22087,  22510-40716 

Ι.   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΜΝΗΜΕΙΟ
ΔΗΜΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ (Εφορεία
 Αρχαιοτήτων
Θέατρο Δήλου
Μυκόνου
Δήλος
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων
Θέατρο Μήλου
Μήλος
Τρυπητή Μήλου
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων
Θέατρο Θήρας
Θήρας
Θήρα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων
Θέατρο Καρθαίας
Κέας
Κέα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων
Ωδείο Κω
Κω
Κως
Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου
Θέατρο Λίνδου
Ρόδου
Λίνδος Ρόδου
Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου
Ωδείο πόλεως Ρόδου
Ρόδου
Ρόδος

Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων:  Επαμεινώνδα 10, Αθήνα, τηλ. 210-3250148, 210-3310966,
Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου: Οδός Ιπποτών, Ρόδος, τηλ. 22413-65200,   Γραφείο Κω, Πάροδος 25ης Μαρτίου, τηλ. 22420-24776,  efadod@culture.gr

Κ.   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΜΝΗΜΕΙΟ
ΔΗΜΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ (Εφορεία  Αρχαιοτήτων)
Ωδείο Γόρτυνας, Μεγάλο Θέατρο Γόρτυνας, Μικρό Θέατρο Γόρτυνας, Ρωμαϊκό Θέατρο Γόρτυνας, Αμφιθέατρο Γόρτυνας
Γόρτυνας
Γόρτυνα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου
Θέατρο Απτέρας
Χανίων
Καλάμι Χανίων
Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων
Θέατρο στο Κουφονήσι
Σητείας
Κουφονήσι
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου: Ξανθουδίδου & Χατζηδάκη Ιωσήφ 1, Ηράκλειο,
τηλ. 2810-279241, 2810-279200,   efahra@culture.gr
Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων: Στοά Βαρδινογιάννη, Χανιά, τηλ. 28210-40095,  efacha@culture.gr
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 74, Αγ. Νικόλαος, τηλ. 28410-28361, efalas@culture.gr

ΧΩΡΟΙ ΘΕΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΜΝΗΜΕΙΟ
ΕΠΑΡΧΙΑ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Θέατρο Κουρίου,
Στάδιο Κουρίου
Λεμεσού
Δυτικά
Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου
Θέατρο στον λόφο «Φάμπρικα» Πάφου,
Ωδείο Πάφου
Πάφου
Κάτω Πάφος
Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου


Τμήμα Αρχαιοτήτων, Μουσείου 1, Λευκωσία, τηλ. 00357-22865888,