Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των υποψηφίων περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

 Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου και επιλογής για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές κατά το σχολικό έτος 2018-2019.
 Οι υποψήφιοι αυτοί από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα μπορούν να βρίσκουν το Τμήμα/Σχολή επιτυχίας τους στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr
πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Η εγγραφή αυτών των επιτυχόντων θα γίνει από Παρασκευή 18-10-2019 μέχρι και Παρασκευή 25-10-2019, χωρίς τη διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής. Οι επιτυχόντες για την εγγραφή και την ταυτοποίηση θα απευθύνονται κατευθείαν στα Τμήματα/Σχολές επιτυχίας, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και όσα τυχόν συμπληρωματικά  δικαιολογητικά ζητήσουν  οι Γραμματείες των Τμημάτων/Σχολών.

Επίδειξη γραπτών των υποφηφίων Ελλήνων του Εξωτερικού

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (η με αριθμ πρωτ. Φ.253/75425/Β6/2009 Υπουργική Απόφαση -ΦΕΚ 1369 Β’), οι υποψήφιοι, που λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία εισαγωγής στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων του Εξωτερικού μπορούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων με επίδειξη αυτών σε χώρο και σε χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται από την Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι αιτήσεις υποβάλλονται απευθείας στην ανωτέρω Διεύθυνση έως την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου  2019.
Στην αίτηση υποψηφίου αναγράφονται τα πλήρη ονομαστικά του στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο), ο κωδικός αριθμός με τον οποίο συμμετείχε στις πανελλήνιες εξετάσεις, το μάθημα ή τα μαθήματα για τα οποία επιθυμεί να λάβει γνώση των γραπτών του δοκιμίων  και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Μαζί με την αίτηση συνυποβάλλεται σχετικό παράβολο, το οποίο υποχρεωτικά εκδίδεται ηλεκτρονικά από την εφαρμογή «e-Παράβολο» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.gsis.gr, με ονομασία «Παράβολα επίδειξης γραπτών δοκιμίων Πανελληνίων Εξετάσεων».
Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων γίνεται αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο παρουσία του γονέα του ή του κηδεμόνα του, εφόσον ο υποψήφιος το ζητήσει.

2o Γ/σιο Χανίων - Το SchoolSpace στο MakerFaire Rome 2019


Το SchoolSpace, το μαθητικό hackerspace του 2ου Γυμνασίου Χανίων, επιλέχθηκε και φέτος (για τέταρτη συνεχή χρονιά) να συμμετέχει στη διεθνή οργάνωση MakerFaire Rome. Τα makerfaires είναι εκθέσεις δημιουργών / κατασκευαστών όπου παρουσιάζονται πρωτότυπες δημιουργίες ηλεκτρονικής και προγραμματισμού. To MakerFaire Rome είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση του είδους της στην Ευρώπη και φέτος θα υποδεχθεί το κοινό από τις 18-20 Οκτωβρίου με συμμετοχές σχολείων, πανεπιστημίων αλλά και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέας της τεχνολογίας.
Πέρυσι, το SchoolSpace είχε συμμετάσχει με το πρωτότυπο έργο «Rainbow Project», μια από το μηδέν σχεδίαση και  κατασκευή ενός πρωτότυπου ηλεκτρονικού υπολογιστή των 8 bit που οι μαθητές προγραμμάτισαν σε «γλώσσα μηχανής» μαθαίνοντας βασικές έννοιες της αρχιτεκτονικής υπολογιστών.  Φέτος συνεχίζουμε με τη δεύτερη βελτιωμένη εκδοχή του Rainbow Project αλλά και με το νέο μας έργο «Relativity Project» το οποίο δείχνει με παραστατικό τρόπο την ειδική θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν! Και τα δύο έργα έχουν ήδη παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας.
Για το σκοπό της έκθεσης, οι μαθητές Νίκος Κουτσονικολής, Μάνος Μαυροματάκης, Αλκίνοος Ανδρουλάκης και Βασίλης Μήλιος θα ταξιδέψουν στη Ρώμη με συνοδούς τους υπεύθυνους καθηγητές του SchoolSpace Αντρέα Μαρκαντωνάκη και Μανώλη Κιαγιά. Τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών είναι χορηγία του κέντρου σπουδών «Έρευνα» και της Anek Lines.