Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Προληπτικές παρεμβάσεις της SMOKEFREEGREECE για τα σχολεία της ΔΔΕ Χανίων το σχολικό έτος 2019-2020


Στο πλαίσιο των δράσεων Smokefreegreece, πραγματοποιούνται προληπτικές παρεμβάσεις για το κάπνισμα που απευθύνονται σε μαθητές Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου, καθώς και Α’ ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.
Οι παρεμβάσεις, διάρκειας δύο διδακτικών ωρών, σκοπό έχουν να δώσουν στους μαθητές έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση για το κάπνισμα στο σύνολό του. Μαθαίνουν για τα τοξικά συστατικά του καπνού, τα διάφορα καπνικά και μη καιόμενα προϊόντα, τη διαφήμισή τους, τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, το παθητικό κάπνισμα, τον εθισμό και τους τρόπους απεξάρτησης. Επιπλέον, οι παρεμβάσεις δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τις ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την αντίσταση στο κάπνισμα. Στο τέλος κάθε παρέμβασης, δίνεται σε όλους τους μαθητές σχετικό εκπαιδευτικό υλικό, εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Οι Σχολικές Μονάδες της ΔΔΕ Χανίων που ενδιαφέρονται να δηλώσουν τη συμμετοχή των μαθητών τους στην Προληπτική Παρέμβαση για τον Έλεγχο του Καπνίσματος για το σχολικό έτος 2019-2020 (από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι και τον Ιούνιο του 2020), μπορούν να επικοινωνούν για τις κρατήσεις με την υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος στα Χανιά Ελένη Πατεράκη τηλεφωνικά στο 6932430907 ή με e-mail στη διεύθυνση elenigr81@yahoo.gr. 

   Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων                  
                    Αρετή Μαρματάκη                                     


2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση


Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση,  διεξάγεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (δείτε εδώ την απόφαση) και έχει ως στόχο την εισαγωγή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ανοιχτού υλικού και λογισμικού και ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου, που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, ενισχύει την πειραματική άσκηση,  στηρίζοντας την επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους. 
 Τι χρειάζεται:
·         Μια πρωτότυπη ιδέα ή βελτίωση υπάρχοντος έργου ανοιχτών τεχνολογιών
-       Μία ομάδα από μαθητές (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου ή ΕΠΑΛ) 
-         Ένας υπεύθυνος εκπαιδευτικός/μέντορας

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε;

Απλά μπείτε στο robotics.ellak.gr και δηλώστε συμμετοχή μέχρι 30/11/2019 (Σε αυτή τη φάση δεν απαιτείται κάποια κατασκευή).


https://robotics.ellak.gr/