Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

20-09-2019 Τα σημερινά θέματα των επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων

Τα θέματα στο μάθημα:
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (Άλγεβρα)
 

Το 4ο Σχολείο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Teacher Camp 2019 το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις της OTE Academy

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν εισηγήσεις και workshops στο διήμερο προ-Ολυμπιακό camp, ενώ παράλληλα οι Ολυμπιονίκες και νικητές από τον πρόσφατο Εθνικό Τελικό Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα ανταλλάξουν ιδέες και θα μεταφέρουν την εμπειρία τους σε επίπεδο τεχνογνωσίας. Η συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο είναι δωρεάν, με απαραίτητη την έγκαιρη κράτηση θέσεων.
Να θυμίσουμε ότι ο Εθνικός Τελικός της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019 ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 στην Αθήνα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τέλεσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
Ας αποβιβαστούμε στο μέλλον λοιπόν με τον κεντρικό ομιλητή του Σαββάτου κ. Γιώργο Ευστρατιάδη για τα παιδιά της εποχής μας, τα πρώτα που θα μεγαλώσουν με ενισχυμένους με τεχνητή νοημοσύνη ‘φίλους’.
"Σίγουρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μπορεί να σημαίνει ακριβώς αυτό για το μέλλον των παιδιών μας, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε – από την προσχολική τους κιόλας ηλικία – είναι να απομυθοποιήσουμε τα ρομπότ και να εμπεδώσουμε στα παιδιά μια συνύπαρξη η οποία θα βασίζεται στη γνώση της κατασκευής τους και στην απόρριψη κάθε συναισθηματικού δεσμού."
Νωρίτερα την έναρξη κηρύσσει ο εκ των κορυφαίων επιστημόνων στον τομέα της Πληροφορικής σε παγκόσμιο επίπεδο κ. Ιωσήφ Σηφάκης (βραβείο Τούρινγκ 2007). Μεταξύ των άλλων εκλεκτών ομιλητών επίσης, την Κυριακή ο κ. Γιώργος Κορμάς θα μιλήσει για τη διαχείριση ομάδας διαγωνιζομένων μαθητών (ή πως διαχειριζόμαστε την ήττα) και το  ρόλο των γονέων και κηδεμόνων στους διαγωνισμούς του WRO Hellas.
Ο πρόεδρος WRO Hellas κ. Ιωάννης Σομαλακίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας να συστρατευθούν στο μεγαλύτερο άρμα της ρομποτικής, αυτό του WRO Hellas, και να ενημερωθούν για τη σχολική χρονιά 2019 -2020 η οποία προβλέπεται πιο WROμποτική παρά ποτέ! Σε 2 μήνες σχεδόν έχουμε την επίσημη Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ουγγαρία και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει. Το καλεντάρι στη χώρα μας ξεδιπλώνεται ήδη από τον Σεπτέμβριο, ξεκινάμε δυνατά με τους πρεσβευτές μας ανά την επικράτεια και καλούμε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να μείνουν συντονισμένοι στα κοινωνικά μέσα και στο site του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μία χρονιά γεμάτη δρώμενα ρομποτικής!»
Οι θέσεις που έχουν απομείνει είναι ελάχιστες με ελεύθερη είσοδο για το #TeacherCamp με απαραίτητη την προ-εγγραφή: https://wrohellas.gr/θερινό-σχολείο-εκπαιδευτικών/. Εσείς θα λείψετε από το σημαντικότερο για τη ρομποτική διήμερο του Σεπτεμβρίου;
Site: https://wrohellas.gr/
FB: https://www.facebook.com/WROHellas
Twitter: https://twitter.com/WROHellas
YouTube κανάλι: https://www.youtube.com/WROHellas
Φωτογραφίες και αποτελέσματα του Εθνικού Τελικού της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019 https://wrohellas.gr/αποτελέσματα-τελικός-wro-2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ EΛΛΑΔΑΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ «WORK AND HOLIDAY VISA»

 Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης καλεί τους νέους που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα κινητικότητας για νέους  Ελλάδας-Αυστραλίας (Work and Holiday Visa) και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το 31ο , να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για τη χορήγηση της επιστολής-βεβαίωσης, η οποία περιλαμβάνει δήλωση ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει συναινέσει ως προς την παραμονή των Ελλήνων νέων στο Μέρος Υποδοχής (Αυστραλία) και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις 20/09/ 2019 έως τις 20/10/2019.
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα καθορίζονται στο αρθ. 1 του νόμου 4353/2015 (ΦΕΚ 173 Α’). Τα δικαιολογητικά, η διαδικασία επεξεργασίας τους και οι προϋποθέσεις χορήγησης ή μη της επιστολής-βεβαίωσης, με την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση συναινεί για την παραμονή των ελλήνων νέων στην Αυστραλία, καθορίζονται στην αριθ.212712/05.12.2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’4488).
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση ή ταχυδρομικώς στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, Αυτοτελές Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αν.Παπανδρέου 37, 151 80 Μαρούσι Αττικής.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική σελίδα: https://www.mfa.gr/australia/en/greece/greece-and-australia/work-and-holiday-visa.html και για την έκδοση της επιστολής-βεβαίωσης από το Αυτοτελές Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων: neagenia.int@minedu.gov.gr.
Η Πρόσκληση  σε μορφή pdf 
Η Πρόσκληση σε μορφή doc

Πραγματοποιήθηκε η Επιμορφωτική συνάντηση των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην πόλη μας η επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 από την συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου κ. Λήδα Ζαμπετάκη και την Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Χανίων, στην αίθουσα παρουσιάσεων της Τράπεζας Χανίων. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο υπεύθυνος της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ρεθύμνου.  Διευκρινίστηκαν θέματα διδασκαλίας του μαθήματος και αθλητικών σχολικών δραστηριοτήτων. Μεταξύ άλλων δόθηκαν κατευθύνσεις για περαιτέρω δυνατότητες επικοινωνίας και επιμόρφωσης χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες. Σήμερα η επίσκεψη  θα συνεχιστεί με επαφές σε σχολικές μονάδες και συναδέλφους στον χώρο εφαρμογής της Φυσικής Αγωγής. Ευχαριστούμε όλους όσους συναδέλφους συμμετείχαν, το Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, καθώς και την Τράπεζα Χανίων για την διάθεση του χώρου.