Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση υποψηφίων για το ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης

Ταινία "Ταξιδεύοντας με τον Μίκη" του Αστέρη Κούτουλα - Πέμτπη 25 Οκτωβρίου 2018 στις 20:00 - Πνευματικό Κέντρο Χανίων


Το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων έχει την χαρά να φιλοξενεί στο πρόγραμμα του την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 στις 20:00, την  ταινία  «Ταξιδεύοντας με τον Μίκη», Docufiction του Αστέρη Κούτουλα, η οποία κάνει Φεστιβαλική Πρεμιέρα στα Χανιά. Στην προβολή της ταινίας θα είναι ο σκηνοθέτης Αστέρης Κούτουλας και οι συνεργάτες του Στάθης Παπαδόπουλος και Jannis Zotos.

Ημερίδα για την οδική ασφάλεια από Πολυτεχνείο Κρήτης


Εκπαιδευτικά προγράμματα της Δημοτικής Πινακοθήκης


   Σας ενημερώνουμε ότι στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων θα  λειτουργήσουν και φέτος μουσιοπαιδαγωγικά  προγράμματα στα πλαίσια των εικαστικών εκθέσεων που θα παρουσιαστούν  στο Μουσειακό της χώρο.
Για την έκθεση  «ΦΩΤΟΜΕΤΡΙΕΣ» της  γλύπτριας  Αντωνίας Παπατζανάκη που ήδη φιλοξενείται  στο χώρο της Δ.Π.Χ θα παρουσιαστεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα αναφέρεται στην Ιστορία της Γλυπτικής.
Συγκεκριμένα το εν λόγω πρόγραμμα  απευθύνεται σε μαθητές   των τάξεων  Ε΄ και  Στ΄ όσο αφορά την  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, και  όλες τις τάξεις όσο αφορά τα Γυμνάσια και Λύκεια.
    Παρακαλώ, ενημερώσετε τις διευθύνσεις των Σχολικών Μονάδων ώστε οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν συμμετοχή .
   Το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από 1 Νοεμβρίου 2018 και θα διαρκέσει έως και 5 Γενάρη 2019. Τηλέφωνα επικοινωνίας  2821092294

 Η Υπεύθυνη των μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων
                     
                                     Αθηνά Γιαννουλάκη

6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων


Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και την ΤΡΙΤΗ  23 Οκτωβρίου   11:00  – 13:00    ΚΑΙ  18:00 – 20:00 από την γραμματεία του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων  θα γίνει η διανομή των ΔΕΛΤΙΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΥ  - με σειρά προτεραιότητας - για την προβολή της πρεμιέρας του  φεστιβάλ  που θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ   24 Οκτωβρίου 2018 στις 20:00 με την προβολή της ταινίας  

«Το μετέωρο βήμα του πελαργού»  του Θόδωρου Αγγελόπουλου
                         Την έναρξη του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και την προβολή θα τιμήσουν με την παρουσία τους τρεις άνθρωποι οι οποίοι συνδέθηκαν με την Θόδωρο Αγγελόπουλο στην ζωή και στην δημιουργία.
Η κ.  Φοίβη Οικονομοπούλου-Αγγελοπούλου, σύντροφος στην ζωή και παραγωγός των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου
η κ. Ελένη Καραΐνδρουσυνθέτης
ο  κ. Γιώργος Αρβανίτης, διευθυντής φωτογραφίας, 

Δημοσίευση Υπουργικής Απόφασης

Σας ενημερώνουμε ότι στο ΦΕΚ 3941/Β΄/11-9-2018 δημοσιεύθηκε η με αριθ. πρωτ. 133529/ΓΔ4/7-8-2018 Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Κατάταξη σε αξιολογικές κατηγορίες και καθορισμός δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Βιωματικό εργαστήριο Μουσείου Φυσικής Ιστορίας


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το σεμινάριο για την Βία στο σχολικό περιβάλλονΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο για την Σχολική Βία με εισηγήτρια την κ. Μαρία Ψυχουντάκη. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων την διάλεξη παρακολούθησαν 115 εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι μαθητικών κοινοτήτων και συλλόγων γονέων.